Predrag Kon: “Zalažem se za zatvaranje škola do kraja školske godine. Organizovati letnju nastavu…”

9
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da će podneti ostavku u Kriznom štabu za suzbijanje COVID-19 Vlade Srbije u slučaju da se mere protiv širenje korona virusa ne poštuju, odnosno ako se škole u Srbiji zatvore, na primer, na dve nedelje.

Kon je gostujući na TV Prva rekao da “misli da je odluka (o zatvaranju škola) već doneta” i da se tek očekuje veći broj obolelih u Srbiji.

On je objasnio da je protiv zatvaranja škola na nekoliko nedelja zato što bi se u suprotnom deca na nastavu vratila u trenutku kada se očekuje da epidemija bude na vrhuncu.

Kon je dodao da je mera za koju se on lično zalaže zatvaranje obrazovnih institucija do kraja školske godine, nakon čega bi trebalo organizovati letnju školu i nadoknadu nastave.

(Beta)

9 KOMENTARA

  1. Ima i drugih epidemiologa,podnesite ostavku i ne pravite nikakvu vestacku paniku od ove svetske farse i pripreme za globalnu vakcinaciju,kako kaze arhimandrit Dr nikodije Bogosavljevic.

  2. Kon je čovek od struke i znanja!Ne znam kako lako sebi dajemo pravo da se u sve petljamo?!

    • Treba biti ozbiljan kada se iznose u medijima čas jedna čas druga vest. Sad ispade da su, ako se zatvore škole, deca u vrtićima zaštićenija. Da nije smešno bilo bi tužno. I još najsmešnije ako neko nema gde decu nek ih pošalje u školu čuvaće ih nastavnici. A zapita li se neko imaju li ti nastavnici decu? Ako se obustavlja nastava onda ne rade ni vrtići. Bombardovanje ako su neki zaboravili počelo 24.3.nastave nije bilo do septembra i niko od dece ne osta nepismen.

  3. Ti si odavno trebao da podneses ostavku a sa tobom i svi koji su se kreveljili na TV ekranima i govorili kako je korona obicna glupost. Skole treba odmah zatvoriti.

Comments are closed.