“Pravila su pravila”; “Teška odluka, ali svi moraju da imaju isti tretman”: Premijer i ministar zdravlja Australije o ukidanju vize Novaku Đokoviću…”

2
EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću vlasti Australije su ukinule vizu i nameravaju da ga u toku dana deportuju iz zemlje, dok Đokovićevi advokati najavljuju žalbu, prenosi britanski BBC.

Prethodno je australijski novinar Pol Sakal potvrdio na Tviteru da mu je od dva izvora potvrđeno da je Đokoviću odbijena viza jer njegovi dokazi nisu bili dovoljni da bi mu vlasti Viktorije odobrili izuzeće od obavezne vakcinacije.

“Rečeno mu je da napusti zemlju danas”, napisao je Sakal.

Sakal je takođe naveo da se njegovi advokati spremaju da podnesu žalbu.

„Strani državljani koji nemaju važeću vizu pri ulasku u Australiju, ili kojima je viza poništena, biće zadržani i deportovani iz Australije“, navodi se u saopštenju vlasti Australije povodom Đokovićevog zadržavanja na aerodromu, prenosi australijski Ejdž.

Vest da je Đokoviću ukinuta viza potvrdio je i ministar zdravlja Australije.

“Đoković nije uspeo da obezbedi odgovarajuće nivo dokaza”, rekao je ministar zdravlja.

“Premijer je već naglasio da Australijanci moraju da pokazuju sertifikate o vakcinaciji za ulazak u kafić, restoran, a kamoli za ulazak u državu.”

“Ukoliko nisu ispunjeni uslovi, onda isto treba da budu tretirani svi ostali. Teška odluka, ali ponavljam da svi moraju da imaju isti tretman”, rekao je Hant.

Granična policija je potvrdila da će nastaviti da “obezbeđuju one koji dolaze u Australiju i ispunjavaju sve potrebne uslove za ulazak”.

“Naša kancelarija potvrđuje da gospodin Đoković nije ispunio sve potreben uslove zbog čega mu je odbijena viza za ulazak”, piše u zvaničnom saopštenju granične policije.

Međutim, kako prenosi Rojters, pozivajući se na svoje izvore, viza i papirologija koju je Đoković koristio za ulazak u zemlju je ista kao i kod tri druga igrača koja su već stigla u Australiju.

Premijer Australije Skot Morison je na Tviteru napisao da su “pravila ista za sve”.

“Pravila su pravila, posebno kada neko dođe na naše granice. Niko nije izand tih propisa”, napisao je na Morison.

2 KOMENTARA

  1. У кабинету господина Скота Морисона, на функцији његовог “Chief of Staff”, од 2018., налази се господин Џон Кункел, иначе до тада запослен као главни саветник за односе са владом у компанији Рио Тинто, и задужен за лобирање у остваривању локалних интереса те мултинационалне компаније. Иначе је цео кабинет врло тесно повезан са лобистима у рударству и остваривању субвенција и других интереса по тој основи. И сам премијер је био у ситуацији да тражи изузеће када је ишао у посету свом оцу на Нови Зеланд.

  2. Shot je gori od Musolinija,zlikivac na faci mu se vidi koliko mrzi Noleta i Srbiju.Nole ti si jedins5ven na planeti zato te ovaj olos australiski mrzi.Nole izdrzi.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime