“Praćen sam i slušan dve godine, a jedini proces protiv mene vodi se za odnošenje smeća u Pridvorici”: Nebojša Zelenović o “sistemskom narušavanju sistema”

0

Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je, gostujući u Pressingu TV N1, da je “dve godine praćen i slušan” i da je došao u posed dokumenata sa naredbama za to. 

“Ja sam slušan i praćen dve godine… I to samo pokazuje kako Vučić zloupotrebljava institucije kao što su BIA i tužilaštvo… Za sve to vreme praćenja, oni su uspeli da izvuku jedan proces koji se meni stavlja na teret kao gradonačelniku, da je budžet grada Šapca platio komunalnom preduzeću za iznošenje smeća u par šabačkih sela, i to je sve… Važnija stvar je što vi ovde vidite koliko je ljudi u okviru sistema pod pritiskom da radi stvari protivzakonito”, rekao je Zelenović.

On je istakao da za sve što je rekao postoje materijalni dokazi, ali da na njihovom prikupljanju radi njegov advokatski tim.

“Čekam da moji advokati završe čitav posao, kako bi s tim mogli da izađemo u javnost, taj posao još nije gotov… Mene su pratili zbog toga što sam bio predstavljen kao šef organizovane kriminalne grupe koja ne znam ti ja šta radi, izdaje državu i otima novac iz budžeta grada. I posle silnih godina slušanja i praćenja, rekao sam šta je tema o kojoj se ja sada raspravljam s tužiocem u Novom Sadu – da li je smeće u Oridu i Predvorici odneto i plaćeno iz budžeta ili preko komunalnog preduzeća”, naveo je je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca tvrdi da je time što je on stavljen na mere pokazano da se sistemski narušava sistem.

On je kao primer takvog postupanja naveo i “Vučićevu odluku da se smanji cenzus”. Zelenović se pita ko je Vučić da tako nešto predlaže kada to nije nadležnost predsednika…