Poznat datum srpske premijere filma Danijele Štajnfeld

0
Foto: Printscreen N1

Dokumentarni film Danijele Štajnfeld “Zaceli me” biće prikazan u Srbiji na Evropskom filmskom festivalu u Paliću 18. septembra, objavljeno je na zvaničnom sajtu festivala.

Danijela Štajnfeld je to sinoć i najavila u emisiji “Pressing” na TV N1 rekavši da će njen film verovatno biti prikazan i na nekoj od televizija.

Glumica i rediteljka Danijela Štajnfled je nedavno je otkrila da je doživela seksualno nasilje od, kako su mediji pisali “filmskog moćnika” iz Srbije, a najčešće se govorilo da je reč o “producentu”.

Dokumentarac “Zaceli me” je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu i posvećen je istraživanju seksualnog napastvovanja i uticajem na žrtve, a priča se pojavila u medijima nakon što je o svom filmu govorila za Varajeti.

Štajnfeld je sinoć na N1 potvrdila da je bila seksualno napadnuta od strane osobe koju poznaje i kojoj je verovala, o čemu se bavila u dokumentarnom filmu, dodajući da je posle toga samo želela da napusti zemlju jer se bojala novog silovanja, kao i za sopstveni život.

Rekla je i da nije mogla da prijavi silovanje jer, kada je pokušala da se poveri nekim bliskim ljudima, pojavila se implikacija da je možda sama kriva za to.

Ona nije odbacila mogućnost da tužilaštvu otkrije ime počinioca i pokrene proces.

Danijela Štajnfeld je rekla da nije želela da otkrije ime te osobe koja ju je silovala jer bi time sav fokus bio na počiniocu, niti je to učinila u filmu.