Odloženi bokserski meč za titulu u teškoj kategoriji između Tajsona Fjurija i Aleksandra Usika zakazan je za 18, maj.

Dugo najvaljivani okršaj prvobitno je trebalo da se održi u Saudijskoj Arabiji ovog meseca, ali je odložen nakon što je Britanac, sparingujući na treningu, zadobio veliku posekotinu iznad oka.

Uz sliku Fjurijeve povrede koja je objavljena kao argument za odlaganje meča priložena je izjava u kojoj se kaže da je rana zahtevala „hitnu medicinsku pomoć i šivenje, i da će očigledno biti potreban period oporavka, čime se izbegava svaka mogućnost da dođe do borbe sa Usikom“.

Usikov tabor je u početku izrazio skepticizam u vezi sa Fjurijevom povredom. Menadžer Ukrajinca Egis Klimas rekao je za Sky Sports pre nego što je dogovoren novi datum da će Fjuri „učiniti sve da se ne suoči sa Usikom“. Veoma je zanimljivo da je pre 11 godina „Kralj Cigana“ (nadimak Tajsona Fjurija) na tviteru omalovažavao i vređao Dejvida Heja jer je morao da odloži njihov međusobni susret. Hej je tada, takođe na sparingu, zadobio identičnu posekotinu, a Fjuri je tvrdio kako je „sam sebe posekao da bi izbegao borbu“.

Usikov promoter Aleks Krasjuk takođe je odgovorio na Fjurijevu objavu na Instagramu o incidentu uz komentar: „Želim ti da se što pre oporaviš. Bog ti je poslao znak. Razmišlaj o penziji, brate.”

Pobednik zakazanog okršaja biće krunisan kao prvi neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji, sa četiri pojasa. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.