Pozivamo mlade inovatore širom Srbije da osmisle rešenja za unapređenje edukacije, zapošljivosti i građanskog aktivizma i prijave se za učestvovanje u programu Generation Unlimited koji se pokreće 2. decembra 2019. godine.

Program se organizuje u 40 zemalja sveta, a sačinili su ga UNICEF, UNDP, Plan International i Svetska organizacija izviđačkog pokreta, uz podršku Irish Aid-a. Cilj mu je da inspiriše mlade koji imaju dobre ideje ali nedovoljno finansijskih sredstava da te ideje sprovedu u delo.

Program je otvoren za sve mlade, uključujući i osobe sa invaliditetom, izbeglice i migrante, i sve one koji se suočavaju sa diskriminacijom zbog svoje etničke pripadnosti, pola ili invaliditeta, kao i one koji su u ugroženi zbog siromaštva.

Konkurs za prijavljivanje u Srbiji će biti raspisan u ponedeljak 02.12.2019. godine. Kandidati čija idejna rešenja budu imala najviše potencijala će biti pozvani da učestvuju u radionicama tokom februara 2020. godine u Beogradu. Po pet najperspektivnijih rešenja iz svake zemlje, uključujući i iz Srbije, biće nagrađeno finansijskom podrškom u visini od po 1.000 dolara, a timovi će dobiti i podršku mentora za sprovođenje projekata.

U junu 2020. godine, najbolja rešenja iz svake zemlje učestvovaće u finalnom globalnom takmičenju, a izabrani timovi

e kao nagradu za dalje razvijanje projekta dobiti do 20.000 američkih dolara i učestvovati u prilagođenom globalnom programu inkubacije od strane Generation Unlimited partnera.

Izazov u Srbiji za UNICEF i UNDP realizovaće organizacija Razlivalište uz podršku Saveza izviđača Srbije.

Uslovi za učešće:

  • Tim može imati minimum 3 i ne više od 5 članova;
  • Podržavamo nove ideje i projekte. Ukoliko je ideja/projekat već imala finansijsku podršku ili ukoliko je kompanija/organizacija već registrovana, prijava se neće razmatrati;
  • Svaki član tima mora imati između 14 i 24 godine na dan 23. septembra 2019. godine;
  • Podržavamo različitost! Dobrodošli su svi bez obzira na rod, seksualnu orijentaciju, nacionalnost, veroispovest.
  • Svaki član tima mora sva tri dana prisustvovati dizajn radionici (27 -2 9. februara 2020.) i pripremnom onlajn vebinaru koji će mu prethoditi (22. februar 2020.);
  • Ukoliko tim bude izabran za finansijsku podršku i mentorstvo, potrebno je da se posveti razvijanju i sprovođenju projekta, što će trajati do juna 2020.
  • Timovi se biraju i za učešće u globalnom takmičenju, koje se održava u junu, a oni koji pobede dobiće nagradu od 20 000 dolara i

Generation Unlimited: Generation Unlimited je globalno partnerstvo koje radi na pripremi mladih da postanu produktivni i angažovani građani. Povezuje srednje obrazovanje i obuku sa zapošljavanjem i preduzetništvom, omogućavajući svakoj mladoj osobi da napreduje u svetu rada.

UNICEF: UNICEF je prisutan u više od 190 zemalja i teritorija, a kroz sve što radimo promovišemo prava i dobrobit dece, posebno one koja su najugroženija i isključena. U potpunosti se finansiramo od dobrovoljnih priloga pojedinaca, država i vlada, fondacija i kompanija.

Pratite UNICEF Srbija na: Facebook-uTwitter-uYouTube-uInstagram-u i LinkedIn-u.

UNDP: Program Ujedinjenih nacija za razvoj sprovodi aktivnosti u više od 170 država i teritorija, uključujući Republiku Srbiju. U skladu sa globalnom Agendom za održivi razvoj do 2030. godine, pomažemo državama i partnerima kako bismo zajednički iskorenili siromaštvo, zaštitili i sačuvali planetu i prirodne resurse i osigurali da svi pojedinci mogu podjednako da uživaju u miru i napretku.

Savez izviđača Srbije: Savez izviđača Srbije član je i jedan od osnivača Svetskog izviđačkog pokreta koji broji preko 50.000.000 članova.  Takođe je i najstariji pokret za decu i omladinu u Srbiji sa tradicijom od 1911. godine i kao vodeća organizacija mladih i za mlade u Republici Srbiji, nudi programe za devojčice, dečake i mlade uzrasta od 7 do 25 godina starosti u više od petstotina izviđačkih radnih jedinica organizovanih u više od 50 mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.