“Poželite nam sreću”: Janko Tipsarević je novi trener Filipu Krajinoviću

1
Foto: Instagram @tipsarevicjanko

Srpski teniser Filip Krajinović objavio je da će mu od naredne sezone trener biti Janko Tipsarević, a da će imati i podršku kompletne njegove akademije.

Tipsarević je završio trofejnu karijeru prošlog meseca, ali je i dok je igrao trenirao sa Krajinovićem.

„Jedna od najlepših vesti u mojoj karijeri – sa starim prijateljem do novih visina! Čast mi je i posebno zadovoljstvo da će od sada moj trener biti Janko Tipsarević“, objavio je Krajinović.

Krajinović je trenutno četvrti reket Srbije, a predstojeću sezonu dočekuje kao 40. na svetu. Od srpskih tenisera ispred njega su Novak Đoković, Dušan Lajović i Laslo Đere.

U dosadašnjem delu karijere Krajinović je igrao tri finala na ATP turu, a u sva tri je poražen, od toga dva puta ove godine. Prethodno je osvojio 12 titula na čelendžerima i fjučersima.

S druge strane, Janko je svoj najbolji plasman imao u aprilu 2012. godine, kada je bio osmi na svetu. Osvojio je četiri titule, poslednju u Čenaju početkom 2013, a od tada je imao velike probleme sa povredama, pre nego što se povukao posle ovogodišnjeg Dejvis kupa.

„Srećan sam što mogu da objavim da ću 2020. godine trenirati i pomagati, kao i biti mentor, Filipu Krajinoviću, zajedno sa kompletnim timom Akademije Janka Tipsarevića. Obe strane su iznele obećanja i samo će vreme pokazati da li ćemo ih ispuniti. Poželite nam sreću“, objavio je Tipsarević.

1 KOMENTAR

Comments are closed.