Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović potvrdio je na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva nad tim univerzitetom preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.

Jovanović navodi da je ugovor o prenosu vlasništva potpisan juče i da to smatra još jednom nemačkom investicijom u Srbiju, prenosi N1.

„Odlazim sa fakulteta i biću tu samo u svojstvu savetnika. Povlačim se, neću ni da živim ovde, 19 godina imam dom na jugu Francuske, u Kanu. Ubrzo ću se preseliti u taj drugi dom, nadam se van dometa nekih finih novinara i televizijskih stanica“, rekao je Jovanović.

Inače, Savez za Srbiju je zatražio od javnog tužilaštva i policije da hitno preduzmu mere sa ciljem sprečavanja Miće Jovanovića da otuđi imovinu Univerziteta Megatrend, za koju „postoji osnovana sumnja da je stečena na prevarni i nezakonit način“, prenosi Danas.

U svom saopštenju SzS je naveo da od Republičkog javnog tužilaštva traži da, u skladu sa zakonom, utvrdi postojanje elemenata za pokretanje krivičnog postupka za prevaru i utaju poreza i ispita postojanje krivičnog dela organizovanog kriminala protiv Jovanovića i odgovornih i drugih povezanih lica.

Komentara

 1. Denisovic Ivan
  28. novembra 2019. 15:32

  Srpski komunisticki pljackasi - *GDE BEZITE*, da citirm B.Obradovica?

  1. Ja
   28. novembra 2019. 18:15

   Brod kad tone, prvi beže pacovi...

 2. Alida
  28. novembra 2019. 15:53

  Znaci prvi koji beži. I ovi bi mogli za njim brzo !

 3. Mate
  28. novembra 2019. 18:03

  Auuu, bežanija.

 4. Djoka
  28. novembra 2019. 20:41

  Da si živ i zdrav. Nemoj da se vraćaš.

 5. Megadens
  28. novembra 2019. 22:09

  Pa što ne ode prije 30 godina i svima bi nam bilo bolje? Mada, ako ikad i stvarno ode, vratiće se on na mjesto zločina. Glavno pitanje sada je šta da se radi sada sa ovim čime je gospodin kontaminirao zemlju? Hoće li se baviti istim poslom u Francuskoj? Poslije toliko godina laži i falsifikovanja, zna li za sebe ko je tačno on, a ko su interno izmišljeni likovi samoga sebe?

  1. Ostap
   29. novembra 2019. 09:42

   Ja mislim da ce on da povede sve te strucnjake u EU, pa neka se tamo zaposle u drzavnim i javnim preduzecima i u drzavnoj upravi. A Mici da dajemo mesecnu apanazu samo da se nikad ne vrati u Srbiju. Eto i prilike da nam se vrate oni nasi mladi koji su otisli u svet bas zbog ovih megatrendasa.

 6. Srbin
  29. novembra 2019. 08:28

  Kad plati sve poreze i stetu koju je u poslednje tri decenije napravio građanima i drzavi Srbiji, neka pobegne zauvek. Videćemo dokle i koliko će ga takvog tamo trpeti.

 7. Pera
  29. novembra 2019. 15:33

  NEEEEEEEEEEEEEEEEE, NEEEEEE, pa sta sad da radimo? Mnogo ce sada pevaljki ostati bez fakulteta, mnogo krimosa bez doktorata. Gde sada Dara Bubamara da predaje latinski jezik? Sta kupio Andrej? E onda u redu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.