Tajvanski proizvođač elektronike Fokskon i američki div automobliske industrije Dženeral motors (GM) odlučili su da deo proizvodnih kapaciteta preusmere u proizvodnju zaštitnih maski kako bi odgovorili na snažnu potražnju izazvanu epidemijom koronavirusa u Kini.

Fokskon, inače, proizvodi Eplov ajfon, a njegovi pogoni u Kini blokirani su zbog epidemije koronavirusa. Zbog snažne potražnje za zaštitnim maskama i nestašice, odlučili su da preusmere deo kapaciteta u proizvodnju tih artikala, piše BBC.

Do kraja meseca planiraju da proizvedu dva miliona maski.

„U ovom ratu s epidemijom važna je svaka sekunda“, objavila je kompanija na društvenoj platformi WeChat.

Pored ajfona, najveći proizvođač elektronske robe na svetu, proizvodi i potrošačku elektroniku i delove, uključujući ajped, Amazonov Kindl, i Plejstejšn.

Iz kompanije poručuju da su već započeli probnu proizvodnju maski u ključnom postrojenju u kineskom Šenženu. Maske će u početnoj fazi biti namenjene Fokskonovim radnicima.

Dodaju da će u pogonima koristiti najmoderniju opremu za merenje temperature, da bi na vreme otkrili moguću zarazu kod radnika.

Dženeral motors će se u proizvodnju uključiti preko kineskog partnera SAIC-GM-Wulinga. Najavili su 14 proizvodnih traka na kojima bi trebalo da se proizvodi 1,7 miliona maski dnevno, piše BBC.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.