Potpuno novi Nissan JUKE

  0

  Gotovo deset godina otkako je svojim upečatljivim karakterom i izuzetno zabavnim voznim osobinama udario temelje segmentu kompaktnih crossovera, novi  Nissan JUKE je spreman da iznova promeni segment. Nikad zabavnijih voznih osobina, potpuno novi JUKE nudi novi nivo performansi i tehnologija u upečatljivoj i prostranijeg i udobnijeg coupé-crossovera. Sa ProPILOT sistemom i upečatljivim povezivanjem, JUKE donosi Nissan Inteligentnu Mobilnost – Nissanovu viziju promene načina na koji se automobili pkreću,voze i integrišu u društvo korak dalje.

  JUKE je evropske kupce osvojio svojim istaknutim dizajnom, o čemu svedoči broj od gotovo milion prodatih primeraka ovog vozila u Evropi. Novi JUKE je danas predstavljen u Londonu, Parizu, Milanu, Barseloni i Kelnu. Privlači evropske vozače koji od crossovera ne traže samo praktičnost, već su im važni dizajn, tehnologija i performanse.

  „Nissan JUKE vraća se sa prepoznatljivim identitetom, još snažnijim karakterom, uzbudljivim performansama te naprednom tehnologijom koja ispunjava potrebe vozača”, izjavio je Ponz Pandikuthira, potpredsednik odeljenja za planiranje proizvoda Nissan Evrope. „Novi dizajn i uzbudljiv doživljaj vožnje privući će sve brojnije kupce kompaktnih crossovera. JUKE je sazreo, ali pritom nije izgubio zabavne vozne osobine kojima se oduvek isticao.”

  ATLETSKI IZGLED

  Veće dimenzije, sportski stav, upečatljive 19-inčne aluminijumske felne i lebdeći krov svojstven coupéima, odlike su kojima novi JUKE postavlja novi standard za crossovere B-segmenta. Serijski je opremljen full LED tehnologijom, a njegova prepoznatljiva okrugla prednja svetla krasi novi svetlosni potpis u obliku slova Y koji vizuelno zaokružuje prednju masku V-motion. Ponuda 11 različitih boja karoserije sada je obogaćena ekskluzivnom narandžastocrvenom bojom Fuji Sunset.

  Obnovljena je i njegova unutrašnjost – novi JUKE nudi više prostora za putnike i njihove stvari. Prostor za kolena nazad povećan je za 5,8 cm, prostor za glave za 1,1 cm, a 422-litarski prtljažnik sada nudi 20 % više prostora za odlaganje. Privlačnost i udobnost obnovljene unutrašnjosti dodatno su naglašene poboljšanim vozačkim položajem, prostranijim zadnjim delom, intuitivnijim komandama i praktičnijim rešenjima za odlaganje. Nova mekana maska komandne table, mekane obloge vrata i tepisi, serijska sportska sedišta izrađena u jednom komadu uz doplatu presvučena alkantarom ili kožom stvaraju sofisticirani izgled unutrašnjosti.

  Dostupne su brojne kombinacije boja karoserije, krova i presvlaka koje Jukeu daju urbani i sportski karakter više klase. Personalizacija spoljašnjeg izgleda uključuje i mogućnost podešavanja branika, bočnih pragova i 19-inčnih aluminijumskih felni.

  OKRETNE PERFORMANSE

  Sportskom Jukeu je okretnost i dalje u krvi, ali ovaj potpuno novi coupé-crossover je pritom i sazreo. Zahvaljujući dužini od 4210 mm, visini od 1595 i širini od 1800 mm sada je još prostraniji, a pritom i dalje kompaktan. U isto vreme, njegova masa je smanjena za 23 kg. Zahvaljujući upotrebi čelika visoke čvrstoće novi model se odlikuje čvršćom platformom za veću stabilnost, performanse i vozne osobine u krivinama, kao i za veći nivo sigurnosti i kontrole.

  JUKE pokreće štedljivi 1,0-litarski trocilindrični benzinski motor DIG-T sa turbopunjačem snage 117 KS  koji nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva i veću uglađenost. Dostupan je u kombinaciji sa 6-stepenim ručnim menjačem ili 7-stepenim automatskim menjačem s dvostrukim kvačilom, polugicama za promenu brzina na upravljaču i tri načina rada (Eco, Standard i Sport) kako bi vozači mogli da prilagode stil vožnje svim uslovima i pritom se sjajno zabavljati.

  NAPREDNA TEHNOLOGIJA

  JUKE je opremljen Nissanovim multimedijskim sistemom i brojnim sistemima za pomoć u vožnji. Zahvaljujući tehnologijama Nissanove inteligentne mobilnosti, novi JUKE omogućava najbolje povezivanje od svih Nissanovih vozila do sada.

  Nissanova Inteligentna Mobilnost

  Nissanov napredni sistem ProPILOT s elektronskim sistemom upravljanja, ubrzavanja i kočenja po prvi put će biti dostupan za JUKE. Sistem ProPILOT posebno je osmišljen za vožnju jednom trakom autoputa, ubrzava i usporava radi održavanja prave udaljenosti i brzine i tako održava automobil u sredini trake.

  Novi JUKE nudi i sveobuhvatan paket sigurnosnih karakteristika koje uključuju inteligentni sistem kočenja u nuždi sa prepoznavanjem pešaka i biciklista, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, inteligentni sistem za sprečavanje izlaska iz vozne trake, upozorenje saobraćaju koji se približava sa zadnje strane i nadzor mrtvog ugla, prvi takav sistem u ovom segmentu vozila. Nadzor mrtvog ugla upozorava vozača na vozilo u mrtvom uglu i vraća vaš JUKE nazad u traku.

  Povezivanje, multimedijski sistem i audiosistem BOSE® Personal® Plus

  Putem sistema Apple CarPlay® i Android Auto kupci mogu povezati svoj pametni telefon sa 8-inčnim dodirnim ekranom multimedijskog sistema NissanConnect i tako pristupiti omiljenim aplikacijama. Vozači mogu pristupiti i TomTom kartama i informacijama o saobraćaju uživo ili uključiti Wi-Fi Hotspot kako bi putnici povezali svoje prenosne i tablet računare s mrežom u vozilu.

  Aplikacija NissanConnect Services savršen je mobilni saputnik koji kupcima nudi razne mogućnosti nadzora nad vozilom. Vlasnici Nissana JUKE sada mogu proveriti da li je njihovo vozilo zaključano te ga otključati ili zaključati direktno putem svog pametnog telefona. Kako bi bili još sigurniji, vozači pre putovanja mogu proveriti i pritisak u gumama i nivo ulja.

  Kako bi život vozača Jukea bio još jednostavniji, kompatibilnost s uslugom Google Assistant daje im kontrolu nad funkcijama kao što su upravljanje svetlima i slanje odredišta navigacionom sistemu putem glasovnih naredbi pametnog telefona.

  Vozači i putnici mogu uživati u još snažnijem zvuku audiosistema Bose® Personal® Plus. Zahvaljujući osam snažnih zvučnika, koji uključuju dva zvučnika tehnologije UltraNearfield ugrađena u naslone za glavu vozačevog i suvozačevog sedišta, putnici će uživati u bogatom i kristalno čistom zvuku.

  Proizvodnja potpuno novog Jukea nastaviće se u nagrađivanoj Nissanovoj fabrici u Sunderlandu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prve isporuke ovog vozila očekuju se krajem novembra na evropskim tržištima.