Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović potpisao je danas, u ime Vlade Republike Srbije, Aneks kolektivnog ugovora sa v.d. direktorom JP „Pošta Srbije“ Zoranom Đorđevićem i predstavnicima dva reprezentativna sindikata Slavkom Novakovim (Sindikat PTT Srbije) i Goranom Stefanovićem (Sindikat „Radnik“). Potpisivanju je prisustvovao predsednik Nadzornog odbora, Boriša Šarenac.

Aneksom kolektivnog ugovora za JP „Pošta Srbije“ definiše se povećanje plata svim zaposlenima u tehnologiji u iznosu od 10 odsto od 1. novembra 2023. godine.

Ovaj aneks jedan je od tačaka Sporazuma koji je predsednica Vlade Ana Brnabić potpisala 15. novembra 2023. godine sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata, v.d. direktorom i predsednikom Nadzornog odbora ovog preduzeća, prenosi N1.

Dodatno povećanje plata radnike u tehnologiji očekuje 1. januara 2024. godine i iznosiće 10 odsto, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21 odsto u odnosu na zarade u tehnologiji pre 1. novembra 2023. godine.

Na ovaj način u potpunosti se nastavlja sa realizacijom Sporazuma, u skladu sa kojim su zaposleni u JP „Pošta Srbije“ prekinuli obustavu rada prethodnog meseca. Podsetimo, svim radnicima, izuzev rukovodstva, isplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od dvadeset hiljada dinara 23. i 24. novembra 2023. godine, navodi se u saopštenju koje je poslali Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Vladina Кomisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje je 28. novembra dala saglasnost JP „Pošta Srbije“ za prijem u radni odnos na neodređeno vreme za ukupno 232 izvršioca.

Današnjim Aneksom kolektivnog ugovora obezbeđeno je povećanje plata, od 1. novembra ove godine, svim zaposlenima u tehnologiji, u iznosu od 10 procenata, navode iz Ministarstva.

Dodatno povećanje plata radnike u tehnologiji očekuje 1. januara 2024. godine i iznosiće 10 odsto, što čini kumulativno povećanje plate u iznosu od 21 odsto u odnosu na zarade u tehnologiji pre 1. novembra 2023. godine. Takođe, uvećanje plata svim zaposlenima u administraciji, izuzev rukovodstvu, biće 10 odsto, počevši od 1. januara 2024. godine, piše u saopštenju.

Najzad, za zaposlene koji su prekinuli obustavu rada, umanjeni putni troškovi i umanjena zarada za dane koji su proveli u obustavi rada će biti isplaćeni sa sledećim obračunom putnih troškova i zarade 12. decembra, odnosno 15. decembra ove godine.

Radi praćenja rezultata rada JP „Pošta Srbije“ uvedeni su sastanci rukovodstva ovog preduzeća, sindikata i predstavnika resornog ministarstva, istakao je ministar Jovanović i dodao da očekuje od ovog preduzeća dalji rast usluga, nove usluge i nove korisnike kako bi se rastom prihoda omogućilo i novo povećanje zarada tokom 2024. godine.

„Današnjim potpisivanjem Vlada Srbije pokazala je da ispunjava svoja obećanja i drži se postignutih dogovora”, rekao je Jovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.