Radnici Pošte koji su danas protestovali ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu kažu da Vlada nije prihvatila njihov zahtev i da im je dat rok da do večeras u 22 prekinu obustavu rada, prenosi N1.

Oni traže povećanje zarada od 30 odsto dok je ponuda vlade kumulatuvno uvećanje od 21 odsto i jednokratna pomoć od 20.000 dinara koju su pre nekoliko dana prihvatila tri sindikata potpisavši sporazum sa predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Sindikat Sloga tu ponudu nije prihvatio i tvrde da je nekoliko hiljada radnika pošte jos uvek u štrajku. Kažu da će obustavu rada nastaviti do ispunjenja zahteva.

Svoje zahteve su tu ponovo izneli.

Jedan od radnika Pošte je rekao da je cilj ovog sastanka i da jedan drugom pruže ruku, jer je, kako kaže, bilo nesuglasica među radnicima koji su prihvatili dogovor i onih koji nisu. Jedan od razloga ovog skupa je i da, kako kažu, pošalju poruku jedinstva.

Podsetimo, Vlada Srbije tvrdi da je obustava rada u Pošti Srbije okončana potpisivanjem sporazuma sa reprezentativnim sindikatima, a poštari koji štrajkuju od 24. oktobra poručuju da se njihov protest nastavlja sve do ispunjenja zahteva o povećanju zarada u iznosu od najmanje 30 odsto.

Sindikati nisu pokrenuli ovu obustavu, ne štite naše interese i ne treba da pregovaraju sa Vladom, rekao je poštar iz Beograda Srđan Popadić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.