Posle skandala i smene Dejana Savića, bira se njegov naslednik: Raspisan konkurs za upravnika Narodnog pozorišta

0
Foto: Printscreen, Nedeljnik

Upravni odbor Narodnog pozorišta u Beogradu raspisao je danas konkurs za imenovanje upravnika nacionalnog teatra.

Posle smene Dejana Savića na čelu te kuće početkom jubilarne 150. sezone, uzrokovane nezadovoljstvom upravljanjem tom kućom i smenom direktora Drame Željka Hubača, Ministarstvo kulture postavilo je za v.d. upravnika Narodnog pozorišta rediteljku i profesorku na Fakultetu dramskih umetnosti Ivanu Vujić.

Novi upravnik bira se na četiri godine, a Upravni odbor će, pored ostalih uslova iz konkursa, posebno ceniti poznavanje poslovanja pozorišnih ustanova, posedovanje rukovodećih iskustava na poslovima iz oblasti kulture, i kvalitet predloženog programa rada i razvoja Pozorišta, iz podnete konkursne dokumentacije.

Upravni odbor Narodnog pozorišta obaviće razgvor sa kandidatima koji ispunjavaju uslove iz konkursa i u roku od 30 dana od dana završetka javnog konkursa dostavića Ministarstvu kulture i informisanja zapisnik o obavljenim razgovorima i obrazloženi predlog liste kandidata.

Rok za podnošenje prijava kandidata na javni konkurs je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa na zvaničnoj interenet stranici Nacionalne službe za zapošljvanje, odnosno u dnevnom listu “Večernje novosti”.