Popović: “Znate šta znači sajonara? Tako se osećam sada. Lagan sam na kraju, ali nikada u životu nisam imao toliku odgovornost…”

0

Selektor američkih košarkaša Greg Popović je posle osvajanja zlata na košarkaškom turniru poručio da nikada nije osetio toliku odgovornost kao sa nacionalnim timom Sjedinjenih Država.

Popović je nacionalni tim SAD preuzeo pre nekoliko godina. Vodio ga je bez uspeha na Svetskom kupu u Kini, a delovalo je da su Amerikanci u problemima kada se radi o učešću u Tokiju. Gubili su mečeve na pripremama, izgubili su i u grupi od Francuske, ali su stekli samopouzdanje pobedama nad Španijom i Australijom u nok aut fazi.

Dobili su Francuze u finalu i stigli do četvrtog uzastopnog zlata.

“Znate šta znači sajonara? Tako se ja sada osećam. Sa ovim momcima svako takmičenje je posebno i grupa sa kojom si je posebna. Ali da budem iskren ovo je najveća odgovornost koju sam ikad osetio jer igraš z toliko ljudi koji gledaju i za državu. Ostale zemlje su takođe u svemu ovome i ta odgovornost je sjajna. Tako sam se osećao već nekoliko godina svakog dana. Tako da sam sada lagan i jedva čekam da odem u hotel i da nazdravim”, rekao je Greg Popović posle trijumfa Sjedinjenih Država, a prenosi Sport klub.

Greg Popović je trebalo baš sa nacionalnim timom Amerike da završi karijeru ali za sada nema takvih naznaka. On je i dalje trener San Antonija iako mu i tamo najavljuju penziju. Greg je postao tek četvrti trener koji je osvojio i NBA prsten i Olimpijske igre. Pre njega to su radili Rudi Tomjanović, Leni Vilkens i Čak Dejli.