Popović: “Naučna politika SNS podstiče uranilovku, ne čudi pad na Šangajskoj listi”

1
Printscreen/YouTube/Newsmax Adria

(Beta) – Predsednik Saveta Univerziteta u Beogradu Aleksandar Popović ocenio je danas da naučna poliltika Srpske napredne stranke (SNS) podstiče uranilovku pa je očekivan pad na “međunarodnom semaforu”.

On je, u intervjuu za list Danas, povodom pada ranga Univeziteta u Beogradu na Šangajskojl listi, rekao da nema opravdanja zašto nije bilo kategorizacije istraživača.

“Sve podatke o radu naučnika ministarstvo jeste imalo i ima, 2011. godine je kategorizacija poslednji put urađena, 2013. kada je trebalo da se redovno uradi nije urađeno, nije rađena ni posle”, rekao je Popović, ističući da u intervjuu iznosi lične, a ne stavove Saveta Beogradskog univeziteta.

Kako je naveo, “tu nema opravdanja, jasno je da se radi o nameri, a pošto se puno administracija u nauci od 2013. promenilo, ne možete reći da se radi o pojedinačnoj subjektivnoj slabosti ili nesnalaženju”.

“Radi se o sprovođenju naučne politike SNS. Ona je, naravno, legitimna, legitimno je ne podsticati izvrsnost već uranilovku, ali onda nema mesta čuđenju što na međunarnom semaforu padate. Očekivano je”, rekao je Popović.

1 KOMENTAR

  1. “Научна плитика” СНС-а се базира на принципу: “што гупље, то боље”. Тек у таквој средини се могу наћи они који аплаудирају свеприсутним глупостима, почев од самог врха власти.

Comments are closed.