Ponoš: “Poštovaću Ustav od preambule do zadnjeg člana. Ujediniću Srbiju i ona će biti kuća za sve nas”

0
Fotografija: Igor Pavićević

Na konferenciji za medije predstavnika koalicije “Ujedinjena Srbija” koju čine Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne stranke (NS), Demokratske stranke (DS), Pokreta slobodnih građana (PSG), Pokreta za preokret (PzP), Pokreta slobodna Srbija (PSS), sindikata “Sloga”, Demokratske zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) i Građanske platforme predstavleni su kandidati koalicije za predsedničke, paralmentarne i lokalne izbore u Beogradu.

Nosilac liste ove koalicije za parlament i prva na listi je Marinika Tepić, nosilac, dok je prvi na listi za beogradske izbore Vladeta Janković a kandidat za predsednika Zdravko Ponoš. Njih troje su prvi put zajedno nastupiliu javnosti u ime koalcije „Ujedinjena Srbija”.

Ponoš je u obraćanju istakao da je sačekao da se završi važan posao i da se napravi dogovor da se u “ovu bitku ide zajedno”.

“Želim da se zahvalim strankama na pronalaženju zajedničkog jezika. Narodnoj Stranci, Demokratskoj stranci, Stranci Slobode i pravde. Bez vaše spremnosti da se ovo desi ovo se ne bi ni dogodilo. To je bio moj uslov da prihvatim kandidaturu”, rekao je Ponoš.

“Zahvaljujem se i uglednim ličnostima koji su me podržali. Čast mi je da ovaj posao radim zajedno sa Marinikom Tepić, najhrabrijom osobom srpske politike, i Vladetom Jankovićem, koji i danas drži čas šta znači raditi za nacionalni interes. Ovu dužnost da budem kandidat prihvatam kao gest građanske odgovornosti i patriotske dužnosti”, rekao je Ponoš.

On je istakao da prema Ustavu, predsednik Srbije odražava državno jedinstvo.

“To je tako u svakoj državi, a čovek koji danas radi taj posao je razjedinio Srbiju. Srbija će posle aprilskih izbora biti uređena zemlja, svesna sebe i svoje prošlosti, ali i ona koja gleda u budućnost”, rekao je Ponoš.

On je naveo da će to biti Srbija u kojoj se ne mrzi, već poštuje, čak i kad se ne slaže.

“To je Srbija u kojoj se ne odlazi sa kartom iz jednog smera”, naveo je, između ostalog, Ponoš.

“Poštujući Ustav, znam šta je država, poznajem svoj narod i znam šta je svet. Ne znam sve, ali znam ljude, ili znam ljude koji znaju ljude koji su najbolji u svom poslu u ovoj zemlji i nikada neću potpisati zakon, a da ne pitam struku. Poštovaću Ustav od preambule do zadnjeg člana. Ujediniću Srbiju i to je moj cilj. Srbija će biti kuća za sve nas”, rekao je Ponoš.

Ponoš je, takođe, naveo da je prvo što će da uradi, ukoliko pobedi na izborima, jeste da da mandat pobedničkoj listi za sastav vlade koju ovde danas predstavlja.