Ponoš: Ne razumem one koji dolaze da podrže Boška, da li da izdrži do kraja? Neka onda i oni štrajkuju glađu…

0
Foto: Printskrin YouTube

Veliko je pitanje kog Boška Obradovića podržati, onog koji je pre deset dana zagovorao bojkot, onog koji se zalagao na nedavnom sastanku za izlazak na izbore ili ovog Boška koji bi sada pregovarao sa vlastima da se stvore uslovi za izbore, izjavio je potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš.

Ponoš je, za emisiju “Pravi ugao” na RTV Vojvodina, rekao da je dobro znati šta podržavate, a za Obradovićeve stavove kaže da nisu jasni imajući u vidu ovu transformaciju u proteklih deset dana, preneo je N1.

Prema rečima Ponoša, on lično nije pobornik metodologije koju su Vojislav Šešelj ili Tomislav Nikolić na stiroporu uneli u parlament.

“Ne razumem ni one političke aktere koji dolaze da ga podrže – je l’ ideja da ga podržiš da izdrži do kraja? Ako ga podržavaju, neka i oni štrajkuju glađu”, rekao je Ponoš i ukazao da se o tom Obradovićevom potezu nije razgovaralo na sastanku Saveza za Srbiju.

Narodna stranka, dodao je Ponoš, ne menja svoj stav o bojkotu izbora, jer se ništa nije promenilo u izbornim uslovima, “stvari su i gore”.

Ponoš je naveo i da na sastanku SZS pre osam dana ideja Borisa Tadića o učešću na izborima sa listom za bojkot nije privukla pažnju.

“Pokret slobodnih građana je doneo pogrešnu, ali legitimnu odluku o češću na izborima”, dodaje Ponoš, koji veruje da će bojkot biti uspešan ako na izbore izađe manje od 50 odsto građana.

“Kakva god da bude izlaznost, režim će reći da je dobro, brojaće izašle, mandate i glasove, ali najvažnije za opoziciju je da ne prokocka poverenje građana”, zaključio je Ponoš.

Boško Obradović već treći dan štrajkuje glađu na stepeništu ispred Narodne skupštine i između ostalog traži odlaganje izbora, a danas mu se u tome pridružio i poslanik Dveri Ivan Kostić.