Na adresu predsednika Srbije Aleksandra Vučića još nije stigao poziv iz Poljske da prisustvuje obeležavanju 80. godišnjice od početka Drugog svetskog rata.

Kako piše Politika, to će biti drugi važan događaj na kome Srbija neće biti zastupljena u skladu sa svojom „istorijskom ulogom i statusom sile pobednice“.

Politika piše i da je na proslavi stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, 11. novembra prošle godine, Francuska smestila predsednika Srbije u neke od sporednih redova, dok je kosovski predsednik Hašim Tači sedeo tik iza predsednika Rusije Vladimira Putina.

Poziv na obeležavanje jubileja nije dobio ni Vladimir Putin, što je, kako piše Politika, potvrdila kancelarija poljskog predsednika napominjući da je predsednik Poljske odlučio da pozove države Evropske unije i Istočnog partnerstva, Azerbejdžan, Jermeniju, Belorusiju, Gruziju, Moldaviju i Ukrajinu.

A Rusija, kako se navodi u objašnjenju, ne učestvuje ni u jednoj od ovih organizacija.

Komentara

  1. ZEC
    28. avgusta 2019. 19:33

    Fašiste I diktatore ne zovu .

  2. Slobodan gradjanin
    29. avgusta 2019. 06:51

    Prvo Francuzi a sada i Poljaci, za koje Vucic tvrdi da su mu prijatelj, pokazali su mu gde mu je mesto,kakvi su mu to prijatelji i šta misle o njemu. Vucic je diktator , fasista, lopov i lazov.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.