“Političku krizu nije kreirao ni Zdravko Krivokapić, ni ova Vlada Crne Gore već politički lideri. Neću podneti ostavku”: Crnogorski premijer nakon sastanka sa Eskobarom…

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Premijer Cnre Gore Zdravko Krivokapić je nakon sastanaka sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom povodom aktuelne političke situacije istakao da je “crnogorska Vlada dobila bezrezervnu podršku za nastavak svog puta”.a

“Ono sto je najznačajnije je da ova Vlada ima jasnu viziju koja je nedvosmisleno okrenuta budućnosti”, rekao je Krivokapić, a prenose Vijesti.

Crnogorski premijer je naveo da sve projekte na kojima Vlada Crne Gore radi “više prepoznata od međunarodne zajednice nego od političkih subjekata u Crnoj Gori”.

“Koji su to izvrtali na razne načine. Sa Eskobarom je bilo priče i o korupciji. Rezultati koji je vlada ostvarila pokazuju da možemo da budemo mesto bez korpucije i da kriminal svedemo na minimum. Jedno od pitanja bilo je kome smeta ova Vlada”, rekao je Krivokapić.

Istakao je da je najveći problem vladavina prava, a da su političku krizu kreirali politički lideri, a ne vlada Crne Gore ili Zdravko Krivokapić.

“Žao mi je što je jedan proces koji je dobro počeo krenuo drugim putem, jer su oni odlučili da krenu drugim putem. Ako neko smatra da su građani na izborima bili nejasni onda je na pogrešnom putu”, naglasio je crnogorski premijer.

Građani, kako kaže, daju podršku programima Vlade.

“Ako želimo da preokrenemo Crnu Goru dajte da se udružimo. Naša jedina šansa je zajedničko delovanje. Dobra namera je pola realizacije ovog posla. Eskobar je iskazao jasan stav da je Vlada isporučila vidljive rezultate. Ako je neko definisao tezu da se ova Vlada bavi samo crkvenim pitanjima, evo rezultata u ekonomiji. Da li je neko mogao bolje? Sigurno, ali nije imao priliku. Da smo imali bolju podršku rezultat bi bio bolji”, rekao je Krivokapić.

Na pitanje da li će podneti ostavku, odgovorio je da neće.

Upitan da li je Eskobar imao konkretne zahteve kada je kadrovska politika vlade u pitanju, Krivokapić je rekao da diplomate “profila Eskobara ne bi sebi dozvolili da se u to mešaju”.

“Dogovor o novoj Vladi ne zavisi od mene, već od većine. Prihvatam svaki njihov dogovor. Svaka opcija koja bi išla na nove izbore ili novu vladu je gubljenje novih šest mjeseci”, rekao je Krivokapić.