Policajci u Meksiku moraju da smršaju: Nema pirsinga, tetovaža, i nema viška kilograma

0
Foto: Profimedia

Policajci u Meksiko koji hoće da se priključe Nacionalnoj gardi moraju da smršaju kako bi se bavili migrantskom krizom u zemlji.

Grupi policajaca je rečeno da imaju šest meseci da ispune uslove o težini ili da menjaju posao.

Najmanje 625 policajaca koji nisu ispunili zahteve o telesnoj težini moraju da posećuju kontrolne punktove Nacionalnog imigracionog instituta na severnoj i južnoj granici tokom šest meseci„ ili dok traje hitan slučaj”, piše dnevnik El Finansiero.

Ako policajci i nakon toga ne prođu test, oni će morati da ostanu u imigrantskoj službi, da budu deo Državne službe zaštite, ili će ostati bez posla, jer će krajem juna policija biti spojena sa Nacionalnom gardom.

Kandidati Nacionalne garde moraju da imaju indeks telesne mase manji od 28, da nemaju pirsing, a da tetovaže ne smeju da budu vidljive kada nose uniformu.

Istraživanje Nacionalne agencije za statistiku i geografiju za 2017. utvrdilo je da 79% policijskih službenika u zemlji ima prekomernu težinu ili je gojazno, objavio je Meksiko Njuz Dejli.

Međutim, službenici na društvenim mrežama žale se da moraju da „spavaju na otvorenom i da se bez vatrenog oružja suočavaju sa incidentnim situacijama”.

Predsednik Andres Manuel Lopez Obrador je početkom ove godine od Kongresa dobio odobrenje za novu Nacionalnu gardu koja će imati 60.000 vojnika, čime je ispunio obećanje da će se koncentrisati na borbu protiv organizovanog kriminala i opšteg bezakonja.