Polemika o Trgu republike: “Logično je da se Beograđanima dopadne, ako su iskreni”, kaže urbanista Stojčić. “Uvreda za građane. To je naprednjačka estetska hirurgija”, odgovara Bastać

1
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Glavni urbanista Marko Stojčić juče je najavio da se “svi veliki projekti izgradnje i rekonstrukcije u Beogradu privode kraju, uključujući i Trg republike”, dodajući da je logično da se centralni gradski “Beograđanima dopadne, ako su iskreni”.

“Nažalost, bilo je animoziteta, jer je cela stvar politizovana i određeni deo građana je prihvatio tu kritiku na račun izgleda trga bez ulaženja u suštinu da li su u pravu ili ne”, rekao je Stojčić.

Glavni urbanista je rekao da je od početka postojala komunikacija sa građanima, ali da je bilo teško da se odvoji ono što zaista jesu sugestije i primedbe građana od kako je rekao, neosnovanih političkih kritika.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać je reagujući na ovu izjavu poručio da “privatni arhitekta Vesić Gorana, gospodin Stojčić vređa građane kada kaže da će im se, ako budu iskreni, svideti naprednjačka estetska hirurgija na Trgu republike”.

“Tako on pokušava da opravda osam miliona evra koje su potrošili za kozmetičke promene, a koje nisu rešile nijedan problem građana. Svaka odgovorna vlast bi reparirala stare kocke, a ostatak novca upotrebila za poboljšanje kvaliteta života građana. 

A što se tiče komunikacije sa građanima, oni su svoj stav o besmislenim projektima koje sprovodi ova nestručna, bahata i korumpirana gradska vlast već rekli kada su za to imali priliku. Na osnovu tog izjašnjavanja, jasno je da oni ne žele da im Stojčić i ekipa ulepšavaju i uređuju grad”, rekao je Bastać.

1 KOMENTAR

  1. Odvratno, sterilno, komunjarski!
    Jasna logika: ukines narodu boje, kulturu, lepotu, …, time ga bacis ga u depresiju, pa mu radis sta god ti padne na pamet!

Comments are closed.