Legenda kaže da je broj planova za beg iz zatvora jednak broju zatvorenika, a čak i veći. Ipak Kaulvinjo da Silva je izabrao do sada neviđen način. Prerušio se u sopstvenu ćerku koja mu je došla u posetu, a nju ostavio u svojoj ćeliji.

Prošao je kroz sobu za posete, ali su ga čuvari uhvatili na izlazu. Prepoznali su muški glas ispod silikonske maske i duge crne perike. Nije pomoglo uvijanje kukovima, ni brushalter.

Bio je to očajnički pokušaj jednog od šefova brazilskog kartela Crvena komanda, koji je dobio 73 godine zatvorske kazne i dodatnih 25 godina.

Beg je bio jedina opcija da se izbegne čitav vek ležanja u zatvoru, a kada to nije uspelo, čini se da je izabrao najgori mogući način.

Jutros je u ćeliji pronađeno beživotno telo Bauksinja („Šortija“), a sumnja se da se obesio, piše Gardijan.

Iz tog događaja razvilo se već nekoliko teorija.

Jedna kaže da je Bauksinjo poželeo da prekrati sebi zatvorske muke.

Prema drugoj teoriji, zbog svega što je od pokušaja bekstva izašlo u javnost – slike, snimci, maska – kao i konsekvenci koje trpi porodica, Silva je zbog sramote, izvršio „časno samoubistvo“.

Treća teorija, o kojoj takođe piše Gardijan, govori o tome da su brazilski zatvori prenatrpani zatvorenicima, da ne postoji nikakva koordinacija i kontrola i da su zločini različitih vrsta svakodnevica na takvim mestima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.