“Pokušali su da linčuju pisca, autora knjige, Gorana Vesića…”: Orlić o incidentu ispred galerije “Progres”

4
Foto: Tanjug

Srpska napredna stranka je najoštrije osudila incident pre i nakon promocije knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i navela da očekuje energičnu reakciju nadležnih.

“SNS najoštrije osuđuje sinoćnji fašistički pir Dragana Đilasa i njegove hunte. Spaljivanje knjiga, što nikada nije bilo zabeležno ni u Beogradu ni u Srbiji. Toliko su se ražestili, naljutili da su rešili da rušaju na jednu galeriju, da napadaju fizički posetioce jedne promocije knjige, pokušali fizički da linčuju pisca, autora knjige Gorana Vesića, i kao vrhunac potpunog bezumlja spaljivali knjige”, rekao je Orlić.

Posetimo, Vesić je u pratnji obezbeđenja izašao iz galerije Progres, u kojoj se održavala promocija njegove knjige o Beogradu, dok su okupljeni zviždali i uzvikivali “Vesiću, lopove”, a potom i pojurili za njima Knez Mihajlovom ulicom, preneo je N1.

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Nikola Nikodijević osudio je nasilje i za to optužio pripadnike opozicionog Saveza za Srbiju.

S druge strane, predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać pozvao je policiju da identifikuje osobe koje su “fizički nasrnule” na građane okupljene ispred galerije Progres.

4 KOMENTARA

  1. Koji je ovo crni doktor .Vrlo podmukao covek koji samo pljuje druge.Proci ce I ovo .Valjda?

  2. Значи, ускоро можемо да очекујемо и сабрана дела ?

Comments are closed.