POKS: “Delimo isti stav sa Stanićem da neće glasati za Đilasa, Jeremića i Mariniku. Ne razumemo njegovo nezadovoljstvo, treba da vrati mandat stranci”

0
Printscreen/YouTube/Saša Kovacevic TV

POKS je saopštio da poziva Vuka Stanića da razmisli o svojoj odluci da bude samostalni odbornik i upozorava da, ako o ključnim kadrovskim pitanjima bude glasao suprotno stavu organa stranke, odmah će biti isključen i biće pokrenuti svi raspoloživi mehanizmi za oduzimanje odborničkog mandata.

Pokret obnove Kraljevine Srbije navodi da se ponosi činjenicom da ima slobodoumne odbornike koji razmišljaju svojom glavom i dodaje da ipak oko ključnih pitanja moraju postupiti u skladu sa odlukama organa stranke i odborničke grupe.

„Ako ne bude tako, treba da vrate mandat, jer nisu izabrani neposredno od strane građana, nego ih je stranka delegirala. U slučaju istupa odbornika Vuka Stanića, u kojem izražava stav da neće glasati za kandidate Marinike Tepić, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, delimo isti stav i ne razumemo njegovo nezadovoljstvo. Nama se čini da su njegovi motivi da u Skupštini grada nastupa kao samostalni odbornik, a ne stranke koja ga je izabrala, sasvim drugačiji. Nadamo se da grešimo, ali vreme će sve pokazati“, dodaje se u saopštenju, a prenosi portal N1.