Pokret slobodnih građana neće sprovoditi kampanju bojkota u Šapcu i Paraćinu

0
Foto Profimedia

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da PSG neće sprovoditi kampanju bojkota u Šapcu i Paraćinu jer, kako je ocenio, to bi stvorilo konfuziju i od izlaska na izbore moglo samo da odvrati opozicione glasače.

Na konferenciji za novinare u prostorijama PSG, Grbović je apelovao na ostale političke aktere koji će bojkotovati izbore da uzmu u obzir njegovu argumentaciju.

“Tamo (u Šapcu i Paraćinu) će se građani suočiti sa još većim pritiskom Srpske napredne stranke (SNS), na šta bi naše pojavljivanje izazvalo još veću konfuziju kod glasača”, rekao je Grbović.

Ponovio je stav PSG da bojkotuje izbore na sva tri nivoa, da odluku neće menjati i naglasio da ona nije uslovljena drugim političkim akterima.

Govoreći o predstojećim izborima, koje je za 26. april raspisao predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, Grbović je naveo da je tome prethodila sednica Glavnog odbora vladajuće stranke i pozvao se na odredbu Ustava Srbije da “političke stranke ne mogu neposredno vršiti vlast, niti je potčiniti sebi”.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik opštine Paraćin Saša Paunović, koji su do nedavno bili deo opozicionog Saveza za Srbiju koji proglasio bojkot izbora, izaći će na lokalne izbore u svojim mestima.

(Beta)