Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da taj pokret neće učestvovati na predstojećim izborima zakazanim za 21. jun.

„Srpski pokret Dveri ostaje veran potpisu u Sporazumu s narodom i neće na izbore niti na jednom nivou“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

„Izbori su antidemokratski, protivustavni i zdravstveno nebezbedni, ne postoji nijedan razlog iz sfere zdravstva ili demokratskih standarda, kojim bi se mogli opravdati izbori. Ostajemo verni bojkot kampanji i nastavljamo s buntom protiv kriminalne i lopovske vlasti koji smo započeli“, poručio je Obradović. 

Kako je rekao, Dveri su u predizbornoj kampanji, ali ne za izbore 21. juna, već za sledeće, „kada se izborimo za poštene i fer izbore“ i dodaje da kreću u aktivnu kampanju za odlaganje izbora.

„Izaći ćemo i sa novim programom u novoj političkoj realnosti nakon pandemije. Ne želimo da damo legitimitet izdajničkoj Skupštini, koja bi imala za cilj da prizna Kosovo i da stane iza onoga što je Vučić dogovorio s Tačijem a to je priznanje. Zovem sve kolege iz opozicije koje su u bojkotu i koje se slažu da je dosadašnji način bojkota mrtav, da se ujedinimo i krenemo u organizovane akcije za odlaganje izbora 21. juna, a onda zajednički izlazak na zajedničkoj listi opozicije“, kaže Obradović. 

Obradović je rekao i da je „pasivni bojkot mrtva priča“, a da su spremni da sarađuju „samo sa onima koji će se boriti za odlaganje izbora zakazanih za 21. jun“

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-434-od-7-maja/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.