TITO I NOVA EDICIJA – Svi čitaoci Nedeljnika dobijaju na poklon prvu knjigu iz nove edicije „Velike biografije: Političari i revolucionari“. Zoran Panović potpisuje prvu knjigu, „Tito: Bilo jednom u Jugoslaviji“ i kroz 17 poglavlja vodi kroz život i nasleđe doživotnog predsednika Jugoslavije. U narednih pet nedelja, čitaoce Nedeljnika očekuju knjige o Milanu Stojadinoviću, Milovanu Đilasu, Leki Rankoviću i Draži Mihailoviću. Ne propustite priliku da napravite svoju kolekciju.

SLUŽBA – Rukopis Gorana Živaljevića koji je pretočen u knjigu „Služba“ (izdavač „Laguna“) je nesvakidašnji. Knjiga čoveka koji je kao kontraobaveštajac i obaveštajac 30 godina proveo u Službi – RDB, kasnije BIA – a u jednom trenutku, kao izbor Zorana Đinđića bio i zamenik direktora BIA, svojevrsno je svedočanstvo o svim pukotinama i zloupotrebama Službe. U novom Nedeljniku ekskluzivno su objavljeni izvodi iz ove knjige.

BILO JEDNOM… – „Kako bih nekome strancu objasnio da smo mi jedini narod na svetu koji usred pandemije bez presedana, organizuje političke mitinge i kontramitinge koje razdvaja žandarmerija sa maskama? Kako bih objasnio narod koji je sa skidanjem maski pojurio da se pobije u Beogradu, Pljevljima, Nikšiću…“, piše glavni urednik Veljko Lalić u uvodniku novog Nedeljnika.

Naslovna strana novog Nedeljnika

SRBIJA I DS – Pitanje o (ne)izlasku na birališta dovelo je do podele Demokratske stranke 1990. godine. Tri decenije kasnije, dve struje se sukobljavaju oko (ne)izlaska na izbore, ali i oko potencijalnog ujedinjenja stranke sa onima koji su je tokom godina napustili. Da li je DS i dalje značajan za Srbiju, čak iako nema snagu kakvu je imao? Veliko istraživanje u novom Nedeljniku.

LUTOVAC – Otkako je ovo rukovodstvo dobilo poverenje članstva za vođenje stranke, postoji neprekidno opstruisanje unutar stranke, i to pre svega od onih koji su svoju alternativnu platformu formulisali ovako: Vučić je preuzeo našu politiku i ne treba da joj se suprotstavljamo, kaže predsednik DS-a u intervjuu za novi Nedeljnik.

CRNA GORA – Prošle nedelje, na dan obeležavanja Svetog Vasilija Ostroškog, u koga se, inače, najviše veruje i kune u Crnoj Gori, došlo je do novih razmimoilaženja između svetovnih i crkvenih vlasti, ali i do novog zaoštravanja. Sve je kulminiralo privođenjem vladike Joanikija i konferencijom o dve godine mandata predsednika Mila Đukanovića. Sve o dešavanjima u Crnoj Gori u novom Nedeljniku.

ČOVEK BEZ CRKVE – Opozicija u Srbiji i Crnoj Gori računa na to da vladari u Beogradu i Podgorici sami sebe poraze na izborima, piše Ljiljana Smajlović u kolumni u novom Nedeljniku.

AKADEMIK DR MIODRAG ČOLIĆ – Dobrom imunitetu pomaže fizička aktivnost, smanjenje stresa, pa i dobar san. Unošenje prevelike količine suplemenata može biti opasno zbog ispoljavanja neželjenih efekata. Poznati su toksični efekti većih doza vitamina A ili cinka. U ovom kontekstu treba napomenuti da je unos cinka čak kontraindikovan kod infekcije Covid-19, kaže za Nedeljnik redovni član Odeljenja medicinskih nauka SANU.

Naslovna strana knjige Zorana Panovića

„VEDEOVANJE“ – Javnost brine situacija u Institutu za nuklearne nauke „Vinča“, koji se već duže vremena nalazi u vanrednom stanju i kome je trenutni v. d. direktora postavljen nakon odbijanja upravnog odbora da po završenom konkursu prihvati predlog naučnog veća za izbor direktora. Drugi je primer za naš društveno-politički život najznačajnijeg naučnog instituta sa koga su stigli Zoran Đinđić, Vojislav Koštunica, Vesna Pešić, Nebojša Popov, Dragoljub Mićunović, Zagorka Golubović, Ljubomir Tadić… Tekst Luke Glušca i Igora Cvejića u novom Nedeljniku.

BESNILO – Pekićev najkomercijalniji roman vratio se još jednom u orbitu. „Besnilo“ je nastalo u poznoj Pekićevoj spisateljskoj fazi i važi za „najholivudskiji“ srpski roman. Napisano je po narudžbini Pekićevog američkog izdavača. Istraživanje Aleksandra Đuričića o čuvenom delu koje je ponovo u žiži javnosti.

https://www.nstore.rs/product/velika-majska-akcija-pretplata-na-nedeljnik-samo-6-999-dinara-poklon-dve-flase-plavog-vina/

RAJKO GRLIĆ – Srpski intelektualci su tokom socijalizma bili veći i bučniji borci za pravdu. U njima smo gledali heroje otpora dnevnoj gluposti. I onda su odjednom, gotovo preko noći, ti hrabri borci protiv režima postali teški nacionalisti, prigrlili novi režim i kleli se u novog vođu, kaže čuveni reditelj za Nedeljnik.

DRAŽA I CECA – Od svih stvari za jednokratnu upotrebu srpskih vlasti u periodu 1990-2020, Svetlana Ceca Ražnatović se najbolje kotira. Odmah iza nje su papirne maramice, piše Dragoljub Draža Petrović u kolumni „ParaUtisak nedelje“ u novom Nedeljniku.

ITALIJA – Na sceni je veliko raslojavanje u društvu i zaoštravanje odnosa, kako po ideološkim šavovima, tako i po ekonomskim i geografskim. Dvomesečni karantin je ostavio velike posledice, posebno u južnom delu Italije gde veliki broj porodica živi od rada na crno i turizma, piše Željko Pantelić u velikoj spoljnopolitičkoj analizi „Italija sa ožiljcima kovida-19“ u novom Nedeljniku.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

PSIHA POSLE KRIZE – Ogroman broj ljudi uz pomalo gunđanja, strepnje, frustracije i dodatne reorganizacije, uspe bez problema i trajnih posledica da se prilagodi novonastalim okolnostima i sačeka da one prođu, kaže za novi Nedeljnik dr Dragan Žuljević, klinički psiholog – psihoterapeut.

THE LAST DANCE – Trebalo je da se pojavi ova serija da bismo shvatili neverovatnu činjenicu – Majkl Džordan je u stvari potcenjen. Dohvat njegovog talenta potpuno je zanemaren, njegov uticaj na čitav sport je relativizovan, ostalo je nekoliko priča o njegovom takmičarskom duhu i trofejna sala. Veliki tekst u novom Nedeljniku.

FELJTON – „U trenutku koji opisujemo dva su čoveka očigledno nezadovoljna. Jedan je Bizmark, kancelar ujedinjenog Nemačkog rajha, predsedavajući Berlinskog kongresa. Drugi je Jovan Ristić – berlinski student Leopolda Rankea, doktor sa Sorbone“: iz novog nastavka feljtona Čedomira Antića „Globalna istorija Srbije“ u novom Nedeljniku.

BABIĆ I ISIDORA – Lice nedelje Nebojše Babića u novom Nedeljniku je Isidora Žebeljan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.