Pohod srpskih rvača na evropske medalje u Budimpešti

0

Evropsko prvenstvo u rvanju svečano je otvoreno u Budimpešti i traje do 3. aprila. Srpsku reprezentaciju u tri olimpijska stila (grčko-rimski, slobodni stil i rvanje za žene) predstavlja 12 srpskih rvačica i rvača: Ana Fabian, Fani Nađ, Stevan Mićić, Magomedgadzhi Nurasulov, Hetik Cabolov, Perica Dimitrijević, Viktor Nemeš, Sebastian Nađ, Ali Arsalan, Zurab Datunašvili, Mihail Kadžaja i Sebastian Kolompar.

Naša rvačka reprezentacija je sa pripremama za Evropsko prvenstvo krenula još početkom godine. Nakon priprema u Bugarskoj i Hrvatskoj završne pripreme najboljih srpskih rvača održane su u Zrenjaninu.

„Svakodnevan i ozbiljan rad i trening sa najtalentovanijim rvačima na kojem se pomeraju granice je formula koja je Srbiji poslednjih godina donosila brojne uspehe i medalje. Sa takvim modelom rada, nastavljamo i dalje. U rvanju nema pauza i odmaranja. Kontinuitet i maksimalna posvećenost su od presudnog značaja. U sportu ništa nije lako, a rvanje je posebno zahtevno i teško. Konkurencija je jaka, a to dodatno motiviše naše šampione da idu napred, punom snagom. Svi reprezentativci Srbije su spremni za Evropsko prvenstvo i vrlo samouvereno ulaze u takmičenje. Siguran sam da ćemo nastaviti kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima” – izjavio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije.

Beograd će ove godine biti domaćin Svetskog prvenstva u rvanju za seniore, koje se održava od 10. do 18. septembra.