“Podsećaju me na Brankoviće srpske politike”: Zorana Mihajlović o opoziciji koja bojkotuje izbore

3
Foto: Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da se opozicija odlučila za bojkot izbora jer građanima neće da kaže da ne želi da učestvuje u traženju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju i tako bude deo rešenja ovog važnog pitanja za budućnost Srbije.

„Pitanje Kosova nije samo pitanje razvoja Srbije danas, nego i pitanje razvoja Srbije u budućnosti, zato me oni podsećaju na Brankoviće srpske politike“, navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona dodaje i da se stiče utisak da nekima iz opozicije odgovara da se kriju iza bojkota, jer treba da odgovore građanima i na pitanje kako su kao funkcioneri, poput Dragana Đilasa, napravili prihod od 613 miliona evra dok su bili na vlasti, što je, poređenja radi, više od polovine novca za izgradnju Koridora 10.

Takođe, kako navodi, u opoziciji ima i onih koji bi trebalo da odgovore na pitanje šta su, dok su bili na vlasti, radili po pitanju Kosova i Metohije.

„Čini mi se da je to razlog za bojkot izbora, a ne, kako oni kažu, zbog toga što nema slobode govora i da treba smeniti članove REM-a“, rekla je Mihajlović.

Ona je podsetila i da su predstavnici EU i SAD pozvali opoziciju da učestvuje na izborima i rekli da bojkot nema smisla.

„Svako ima pravo da ne izađe na izbore, ali je pošteno prethodno reći koji su stvarni razlozi za takvu odluku“, rekla je Mihajlović.

3 KOMENTARA

  1. Gospodja ministarka nema nikakvo pravo da komentariše čelnike opozicije niti da kritikuje …ovaj put njima je Srbija pradedova za razliku od nje i većine ministara koji i neznaju odakle su došli .

  2. Nauci istoriju preletacice.Istorijske cinjenice govore da Vuk Brankovic nije pobegao iz boja na Kosovu.

    • Ne samo što nije pobegao tada, nego je posle kosovskog boja nastavio borbu za nezavisnost svojih zemalja i zbog toga teško stradao. Dok su Hrebeljanovići i svi ostali učesnici kosovske bitke postali najverniji Turski vazali. Zapravo ništa pogrešno nije rekla, potpuno nesvesno nažalost 🙂

Comments are closed.