(Beta-AP) – Uragan Agata, prvi u sezoni, kreće se danas ka turističkim plažama i ribarskim mestima na južnopacifičkoj obali Meksika, uz upozorenje nadležnih službi da donosi jake kiše i moguće poplave. 

Uragan je juče počeo brzo da jača i predviđa se da će stići do meksičke obale kao snažan uragan kategorije tri, danas popodne ili uveče, objavio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Kreće se ka oblasti blizu Puerto Eskondida i Puerto Angela u južnoj meksičkoj državi Oahaki, gde se nalaze poznata turistička mesta.

Centar za uragane upozorio je da bi uragan Agata mogao da donese vrlo opasnu oluju i snažne vetrove. 

Kasno sinoć uragan se kretao uz udare vetra koji su dostizali brzinu od 175 kilometara na sat što je vrlo blizu jačine za kategoriju tri, naveo je centar za uragane. 

Nalazio se oko 225 kilometara jugozapadno od Puerto Anhela i kretao se severoistočno brzinom od devet kilometara na sat. 

Upozorenje za uragan je na snazi izmedju luke Salina Kruz i Lagunas de Čakaua.

Američki centar za uragane naveo je da će oluja doneti 250 do 400 milimetara kiše u delovima Oahake, a na nekim mestima i do 500 milimetara što predstavlja pretnju od bujičnih poplava i klizišta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.