Počelo je glasanje za najbolji prvi i drugi evropski NBA tim svih vremena

  0

  Od ponedeljka, 28. marta, navijači širom Evrope mogu da učestvuju u četvrtoj, završnoj  kategoriji glasanja  “NBA 75 Euro Vote” za najbolji prvi i drugi NBA evropski tim svih vremena u konkurenciji evropskih NBA legendi i sadašnjih košarkaša. Poklonici Lige mogu da glasaju tako što će posetiti NBA.com/Eurovote i pridružiti se konverzaciji na društvenim mrežama koristeći hashtag #NBA75Eurovote.

  Uži izbor igrača napravio je prestižni panel sastavljen od novinara, uticajnih i poznatih ličnosti. Glasanje traje do srede, 6. aprila u 23:59, a rezultati će biti objavljeni u petak, 8. aprila. Za sve NBA 75 Euro Vote kategorije glasanja, glasovi navijača određuju 50% konačnog rezultata, dok panel određuje preostalih 50 procenata.

  Pratite konverzaciju na društvenim mrežama upotrebom hashtaga #NBA75Eurovote.

  Nominovani za najbolji NBA evropski prvi i drugi tim svih vremena su:

  ImePrezimeDržavljanstvo
  GiannisAntetokoumpoGrčka
  BorisDiawFrancuska
  VladeDivacSrbija
  LukaDoncićSlovenija
  GoranDragićSlovenija
  MarcGasol M.Španija
  PauGasolŠpanija
  RudyGobertFrancuska
  NikolaJokićSrbija
  ToniKukočHrvatska
  ŠarūnasMarčiulionisLitvanija
  DirkNowitzkiNemačka
  MehmetOkurTurska
  TonyParkerFrancuska
  DraženPetrovićHrvatska
  DinoRađaHrvatska
  ArvydasSabonisLitvanija
  DetlefSchrempfNemačka
  PeđaStojakovićSrbija
  HedoTürkoğluTurska

  NBA 75 Euro Vote odaje počast sadašnjim i bivšim evropskim igračima koji su inspirisali generacije ljubitelja košarke širom kontinenta i slavi NBA poklonike u Evropi. U prethodnim kategorijama glasanja, tim Čikago Bulsa (1995-98.) proglašen je za NBA dinastiju svih vremena, dres Toronto Reptorsa iz sezone 1998-1999. je osvojio titulu najboljeg NBA dresa svih vremena, a trijumf Nemca Dirka Novickog u finalnoj seriji NBA sezone 2011. je odabran za NBA momenat svih vremena.