Počela proba male mature: Koji testovi se nose kući, koji se rade u školi i kako će biti pregledani

0
Nedeljnik

Danas je za učenike osmog razreda počela proba male mature.

“Danas će sa svojim odeljenskim starešinama proći kroz to kako se popunjavaju stvari vezane za test, kako treba da popune odgovre na testu, danas nose srpski jezik i kombinovani test kući popunjavaju, sutra vraćaju, kada dolaze da u školskim uslovima provere svoje znanje iz matematike, dakle test iz matematike se proba onako kako će to biti na pravom završnom ispitu”, rekao je za N1 dorektor OŠ “Drinka Pavlović” Jole Bulatović.

On je istakao i da pregledanje testova više neće funkcionisati kao ranije, već će se takav posao obavljati digitalno. Isti način pregledanja važiće i za regularno pregledanje male mature koja je zakazana za 17, 18. i 19. jun.

“Mi direktori, zajedno sa dežurnim nastavnicima i upisnom komisijom u školi, pakujemo obrasce koji sadrže nalepnicu i nosimo na punkt odakle smo uzeli testove, odatle se testovi šalju u Zavod za vrednovanje gde se nalazi jednistveni skening centar i pregledanje testova ide preko skenera, sva pitanja višestukog izbora se pregledaju preko skenera, skener pitanja otvorenog tipa šalje se dežurnim pregledačima koji se nalaze na punktovima koji takođe putem softvera pregledaju test”, naveo je dorektor OŠ “Drinka Pavlović” Jole Bulatović.

Inače, probno testiranje znanja iz matematike za učenike osmog razreda, kako je najavljeno, trebalo bi da se održi sutra u školama širom Srbije.