Putnici s kruzera „Diamond Princess“, na kojem je utvrđeno 540 slučajeva zaraze koronavirusom, počeli su da napuštaju brod, nakon 14 dana karantina u japanskoj luci Jokohama.

Tokom dana trebalo bi da se iskrca oko 500 putnika koji nemaju nikakve simptome, testovi su im bili negativni i nisu imali nikakve kontakte s onima kojima je utvrđeno postojanje zaraze koronavirusom, objavilo je japansko Ministarstvo zdravstva.

„Ako ste vi i osoba koja je bila s vama u kabini negativni i ako nemate respiratorne simptome ili temperaturu, možete se pripremiti za iskrcavanje“, objavile su u utorak putnicima japanske vlasti, dodajući da će cela operacija iskrcavanje trajati tri dana.

Osobe bez simptoma i s negativnim testovima dobili su potvrdu da ne predstavljaju „nikakav rizik za zarazu koronavirusom“.

„Diamond Princess“ je mesto sa najviše zaraženih, nakon Kine u kojoj je u sredu broj umrlih prešao dve hiljade, uz 74.000 zaraženih. Broj novozaraženih slučajeva smanjio se u utorak drugi dan zaredom.

Ipak, putnici kažu da su zadovoljni načinom na kojima se o njima vodila briga.

„Još jednom, naše priznanje ekipi i kapetanu za njihovu neverovatnu pažnju tokom ove krize“, napisala je na Tviteru žena koja je bila na brodu sa šestogodišnjih sinom.

Prva evakuacija obavljena je u nedelju kada je oko 300 Amerikanaca prebačeno u zemlju.

Što se tiče posade, oni će ostati još četrnaest dana ostati na brodu nakon što poslednji putnik napusti kruzer.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.