(Beta) – Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da je pobedio koronavirus, da nije zarazan i da više ne pije lekove protiv te infekcije.

„Prošao sam najveći test sa najvišim standardima, i u sjajnom sam stanju. Pobedio sam ovaj ludi, užasni kineski virus“, rekao je Tramp u intervjuu za Foks njuz.

Tramp, koji će sutra nastaviti kampanju za predsedničke izbore i održati velike mitinge, rekao je da su lekari utvrdili da više nema koronavirus i da nije opasan po druge.

Dodao je da „izgleda da je imun“, prenosi Glas Amerike.

Trampov lekar Šon Konli izjavio je ranije danas da je predsednik SAD juče testiran na koronavirus i da više nema opasnosti da ga prenese drugima.

„Deset dana od pojave simptoma, i pošto 24 sata nema temperaturu i simptomi generalno nestaju, napredni test je ukazao da više nema dokaza o aktivnom repliciranju virusa“, naveo je Konli.

Bela kuća ipak nije odgovorila da li izjava Konlija znači da je Tramp testiran negativno na koronavirus, od kojeg je u SAD umrlo više od 213.000 ljudi.

Tramp je 2. oktobra objavio da su on i njegova supruga Melanija pozitivni na koronavirus, a kasnije tog dana je smešten u vojnu bolnicu Volter Rid, gde je proveo tri dana.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-455-od-8-oktobra/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.