“Plenković je Hruščov, ja sam Kenedi. Šta se smeješ?”

0
Profimedia

Komentiršući svoje reči o “cirkusu u Okučanima”, predsednik Hrvatske Zoran Milanović je naveo kako će se dogoditi cirkus, ali s protokolom. On je danas u Samoboru gde je učestvovao na tradicionalnoj Samoborskoj salamijadi.

Komentarisao je na samom početku obraćanja novinarima “Nacionalni plan oporavka”. 

“Da sam ja premijer vodio bih računa o tome da to bude što transparentnije. A ovo je netransparentno, ne znam uopšte šta je u tome”, utvrdio je i napomenuo kako on ne zna ni jedan projekat u planu. 

Osvrnuo se i na jučerašnju izjavu o Okučanima gde je rekao kako tamo očekuje cirkus. 

“Dogodiće se cirkus s protokolom. Cirkus je umetnost. Cirkus je da ćemo glumiti na otvorenom prostoru. Pet grupa će polagati vence i glumićemo da se bojimo virusa – utvrdio je i dodao da takav protokol dovodi ljude u nezgodnu situaciju:”Ne znaju gde će ići. Ja ću ići prvi i voditi sa sobom vojni vrh, a ljudi bi tamo onda trebalo da budu ceo dan i čekaju HDZ koji želi da idu s njima”.

Govorio je i o tome hoće li napustiti Okučane ako se neko opet pojavi u majicama sa obeležjem ZDS. 

“Prošle su godine ušli u protokol. Ove godine neće. To se dogodilo u režiji čitave Vlade, oni su to dopustili. Drugo je kad neko stoji sa strane, ja na to ne mogu da utičem”, rekao je i dodao kako u Jasenovcu tih problema nije bilo. 

Milanović je odbio tvrdnje da je došao u Samobor kako bi pomogao SDP-ovcima na nadolazećim lokalnim izborima. 

“Šta je Plenković, u indukovnoj komi? Ne očekujem ništa, ima ministra, to je moglo biti deset puta rešeno”, rekao je i odbacio medijske upite oko toga ko će koga pozvati. Utvrdio je kako on nastoji da spreči da “HDZ zgrabi sve”.

“Ovo je neka vrsta kubanske krize, ali puno blaža, za decu. Nema opasnosti od nuklearnog rata. On je Hruščov, ja sam Kenedi. Šta se smeješ?”