Plasidu Domingu otkazuju nastupe posle optužbi za seksualno zlostavljanje

0
Foto Profimedia

Dve operske kuće, u Filadelfiji i San Francisku, otkazale su nastupe slavnog operskog pevača Plasida Dominga posle optužbe da je seksualno zlostavljao devet žena.

Međutim, većina opera u Evropi zadržalo je termine za Dominga, među kojima je milanska Skala gde je predviđen njegov nastup 15. decembra.

Na sajtu čuvenog tenora navodi se da nisu otkazani termini u Evropi do novembra 2020. godine. Domingo će nastupati u oktobru u Operi Ciriha i početkom naredne godine u Londonu. Opera Los Ađelesa čiji je Domingo generalni direktor od 2003. godine, saopštila je u utorak da će angažovati advokata da istraži navode protiv slavnog pevača, prenos mediji.

Više žena optužilo je slavnog operskog pevača Plasida Dominga za pokušaje da ih natera na seksualne odnose nudeći im uloge.

Osam pevečica i plesačica su navele da ih je španski tenosr seksualno uznemiravao u incidentima koji se protežu od kasnih osamdesetih godina, javio je AP, preneo je Gardijan.

Šest žena je navele da su se zbog Domingovih neprimerenih komentara osećale neprijatno, a više desetina ljudi iz sveta opere je reklo da su bili svedoci neprikladnog ponašanja čuvenog pevača prema mlađim ženama.

Jedna žena je optužila Dominga da joj je gurnuo ruku pod suknju, a njih tri da je pokušao nasilno da ih poljubi u svlačionici, hotelskoj sobi ili tokom poslovnog ručka.

Domingo je te navode nazvao “duboko uznemirujućim i netačno predstavljenim”.

“Verujem da su svi moji razgovori i odnosi bili dobrodošli i obostrano prihvaćeni”, naveo je on.

Sedam od devet žena koje su iznele optužbe rekle su da osećaju da je odbijanje Domingovih ponuda negativno uticalo na njihovu karijeru i da nikada nisu dobile uloge koje im je obećavao.