Pjerluiđi Kolina prisetio se trenutka kada je tešio Bajernove igrače posle legendarnog finala 1999: “Bila je to ljudska reakcija”

0
Profimedia

Revijalnom utakmicom na Old Trafordu sutra će se obeležiti dvadeset godina od kultnog finala Lige šampiona između Mančester Junajteda i Bajerna u Barseloni 1999.

U humanitarnom susretu pojaviće se svi akteri te utakmice, u kojoj su Bavarci do 91. minute vodili 1:0 da bi u nadoknadi primili dva gola. Organizatori su zvali i bivšeg sudiju Pjerluiđija Kolinu, ali legendarni ćelavac nije mogao – ima bolove u leđima.

Ipak, on je pričao o detalju koji je svima ostao u pamćenju: kada pomaže očajnim igračima Bajerna da ustanu nakon Solskjerovog gola u 93. minutu, za 2:1.

“Nisam uopšte bio svestan šta radim, ali bila je to ljudska reakcija”, rekao je Kolina koji je Nemce terao da ustanu, jer je do kraja bilo još 20 sekundi.

“Ležali su na travi jer su bili svesni da je gotovo. Mogao sam u tom trenutku da odsviram kraj, ali držao sam se pravila i moralo je da se igra do kraja. Da li bih nešto promenio u finalu? Možda bi nadoknada bila još duža”, otkrio je Collina.

On je podvukao da je reč o jednoj od najvećih utakmica u istoriji fudbala.

“Bila je privilegija biti deo takvog spektakla.”