Pitanje od milion dolara i 619 miliona evra: kako je izgledao sastanak Vučića i Đilasa (po memoarima Vuka Draškovića)

Fotografija: EPA/STRINGER; Fotomontaža: Makista

Konačno i dugo očekivano saslušanje tajkuna koji je opljačkao 619 miliona evra od građana Srbije, čoveka sa nadimkom Đitler, skrivenog vlasnika takozvanih đilasovskih medija, neskrivenog vlasnika tajnih računa sa Mauricijusa, obavljeno je u ponedeljak 11. aprila 2022. godine oko 17 časova u zgradi Predsedništva Srbije, Andrićev venac bez broja.

– Vučić me saslušao – rekao je doslovno Dragan Đilas po izlasku iz objekta za saslušanje, dok Vučić nije ni izlazio iz objekta za saslušanje, nego je ostao unutra da sređuje utiske sa saslušanja.

I to vam je to.

Jedini sličan razgovor u novijoj srpskoj istoriji obavljen je 1994. godine, uoči formiranja Vlade Mirka Marjanovića – situacija je bila ovakva: opozicija je prethodno zajedno dobila pola miliona glasova više od vlasti, rezultat decembarskih izbora bio je: Miloševićevi socijalisti (SPS) 123 poslanička mesta, Demokratski pokret Srbije (Depos) 45, Srpska radikalna stranka (SRS) 39, Demokratska stranka (DS) 29, plus nacionalne manjine.

Onda je Vuk Drašković, najozloglašenija ličnost opozicione Srbije, bar ako ste pratili državne medije, vlasnik skupocene vile na Ženevskom jezeru & raznih drugih informerovski smišljenih konstrukcija, izašao sa međupartijskih konsultacija sa Slobom Miloševićem, i doslovno rekao novinarima: “Lično sam zadovoljan sastankom, predsednik je šarmantan i duhovit čovek, atmosfera je bila prijatna i poverljiva.” To je izjavio na istom mestu gde je bilo i saslušanje Đilasa 28 godina kasnije.

Ceo tekst Dragoljuba Draže Petrovića objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 14. aprila

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

1 KOMENTAR

Comments are closed.