Pitali su hrvatskog ministra zdravlja za broj zaraženih u Srbiji: “Ne mogu to da objasnim…”

6
Profimedia

Hrvatska iz dana u dana beleži rekordne brojeve novozaraženih koronavirusom koji idu i preko 1.000, a broj novoobolelih juče je oborio rekord i u Srbiji, kad je zabeleženo 512 novih infekcija. Danas su u Hrvatskoj pitali tamošnjeg ministra zdravlja da objasni razlike u tim brojevima sa Srbijom.

Viliu Beroš je rekao da ne može to da objasni, kao i da to nije njegov zadatak.

“Nisu (u Srbiji) uvodili bitno različite mere, ne mogu objasniti tu razliku niti je to moj zadatak, o tome vode računa epidemiolozi. Moj primarni zadatak je prilagoditi zdravstveni sistem novim uslovima i to radimo”, rekao je Beroš, a preneo B92.

Apelovao je sve građane da drže fizičku distancu i istakao da lično nije odgovoran za brzinu širenja infekcije, ali će, ističe, učiniti sve da prilagodi zdravstveni sistem aktuelnoj situaciji.

Ministar je rekao da je povećani broj novozaraženih očekivan, ali da mora biti usporen. Kazao je da se zdravstveni sistem intenzivno priprema, da se otvaraju novi kovid centri, što, kako je rekao, nije dobro jer se sve više sugrađana razboljeva, više je teško bolesnih i onih na respiratoru.

6 KOMENTARA

  1. Pa ni mi nismo mogli da objasnimo kad je u Srbiji bilo 300 a kod njih 20. Samo njima je tada bila bitna turisticka sezona pa su namestali brojke.

  2. E pa mi pijemo suplemente medicinske gljive reishi icordyceps pro100, time jacamo imunitet, odlicne su, ali pre svega imamo i dr Kona i dr Darju….

  3. ““Nisu (u Srbiji) uvodili bitno različite mere, ne mogu objasniti tu razliku. ” – Просто, доведеш Др. Кона и имаш шта ти треба. Додуше, он нешто касније изјави да није манипулисао бројевима, али, кога то после уопште брига ?

Comments are closed.