Pitali selektora Argentine da analizira uzroke poraza protiv Slovenije: “Analiza je Luka Dončić. Najbolji igrač na svetu, uključujući sve ostale iz NBA”

0

Košarkaška reprezentacija Slovenije pobedila je danas Argentinu sa 118:100 (32:24, 30:18, 26:24, 30:34), u prvom kolu Grupe C na Olimpijskim igrama u Tokiju, a u tom poduhvatu predvodio ih je Luka Dončić sa 48 poena, od kojih je 31 poen postigao u prvom poluvremenu. Pritom je imao i 11 skokova i pet asistencija.

Selektor Argentine Serhio Ernandez je preko 10 godina proveo na klupi Argentine i kaže da se nije susreo ni sa čim sličnim. Na pitanje novinara da analizira poraz, pošteno je priznao da to nema veze sa analizom.

„Analiza se zove Luka Dončić. Najbolji košarkaš na svetu ukljućujući sve ostale iz NBA lige. Ako sam oko toga i imao bilo kakve dileme ranije, danas su otklonjene. Ne sećam se da sam tokom karijere video da neki igrač tako dominira kao što je on danas. Naterao nas je da promenimo način igre. Ništa mu nismo mogli. On igra jednu utakmicu, ostatak ekipe drugu. Probali smo sve moguće načine koje bismo inače probali protiv normalnih igrača, ali on nije normalan. Bilo mu je potrebno samo tri minuta utakmice da nam sruši sve planove koje smo pripremili“, rekao je Ernandez posle meča, a prenosi Mozzart sport.

Argentinski strateg kaže da od Dončića nema odbrane.

„Teško je sada praviti bilo kakve analize kada sa druge strane imate igrača koji toliko dominira. Pripremili smo odbranu da ga izolujemo, da što manje sarađuje sa saigračima a on nam je dao 15 poena za dva i po minuta. Onda smo pokušali da ga udavajamo, a on je razigrao ostatak ekipe. Ne postoji bilo kakvo rešenje protiv njega“, rekao je Ernandez.

Dončićev nekadašnji saigrač Fakundo Kampaco je ponovio isto što i selektor.

„Mi smo igrali u njegovom ritmu. Imao je odgovore na sve situacije u koje bismo ga doveli. Kada ga malo pustimo, on postigne koš. Kada ga pritisnemo, on razigrava ostatak ekipe. Ceo meč smo igrali onako kako je on hteo“, istakao je Kampaco.