(Beta) – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je američkom predsedniku Donaldu Trampu uputio nekoliko pisama, a da je poslednje bilo u vezi s premeštanjem Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim.

„Nekoliko puta sam pisao Trampu, nastaviću i dalje da pišem. Potrebno je da se zna da ima jedna politika predsednika u SAD, ali i ostaci koje predsednik nije mogao pobediti – ‘duboku državu’ „, rekao je Dodik na konvenciji svoje stranke SNSD u Banjaluci, prenela je regionalna Televizija N1.

Rekao je da je u najnovijem pismu, od 9. septembra, „pozdravio Trampovu inicijativu za normalizaciju odnosa između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata“, te da je američkog predsednika obavestio da je kao „srpski član Predsedništva BiH želeo dati doprinos njegovoj inicijativi“ tako što je predložio premeštanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim.

Naveo je da na taj način želi da „BiH sledi primer SAD“.

Dodik je naveo da je njegovu inicijativu trebalo da podrže i druga dva člana Predsedništva BiH, ali da do toga nije došlo.

Na novinarsko da li mu je Tramp ikada odgovorio na pisma koja mu je slao, Dodik je rekao da je „odgovor ponašanje, stavovi i sve manje mešanje stranaca u BiH“.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-453-od-17-septembra/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.