Pijanista iz Niša oslobođen optužbe zbog sviranja klavira u svom stanu

0
Foto Profimedia

(Beta) – Prekršajni sud u Nišu oslobodio je odgovornosti pijanistu Vladimira Aćimovića u postupku koji je protiv njega vodjen zbog prijave da je sviranjem na klaviru pravio buku i remetio javni red i mir, potvrdio je za agenciju Beta predsednik tog suda Mišel Marković.

Marković je kazao da je odluka suda prvostepena i da okrivljeni i policija, koja je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, imaju pravo na žalbu Prekršajnom apelacionom sudu u roku od osam dana.

Protiv mladog niškog pijaniste pokrenut je postupak pred Prekršajnim sudom zbog sumnje da je 16. februara prošle godine remetio javni red i mir u zgradi na bulevaru Nikole Tesle, time što je izmedju 10.00 i 14.00 sati svirao klavir.

Prekršajni sud oslobodio ga je optužbe jer nije dokazano da je učinio prekršaj za koji se tereti.

Zbog postupka koji je pokrenut pred Prekršajnim sudom u Nišu, Aćimović se obraćao i medijima i predsedniku države Aleksandru Vučiću i isticao da su sve komšije osim jednog saglasne da par sati dnevno svira na klaviru, što mu je neophodno da bi napredovao.

Oglasio se potom i komšija iz stana iznad koji je rekao da je Aćimovića prijavio jer već godinama svira klavir u svom stanu i da zbog toga njegova porodica nema mir, neophodan za naučna istraživanja kojim se bave.

Da je prekršaj višestruko nagradjivanog niškog pijaniste dokazan, platio bi novčanu kaznu u visini od 5.000 do 30.000 dinara.