Autorska predstava Patrika Lazića postavljena na sceni Hartefakt Kuće 2022. godine od prvog izvođenja privlači mnogo pažnje kako publike svih uzrasta tako i kritike te brojnih festivala u zemlji, regionu i Evropi. Ni na festivalu u Rumi ovog vikenda nije bilo drugačije.

Na 27. Art Trema Festivalu u Rumi održanom od 27. do 31. marta 2024. godine, žiri u sastavu: Nedžma Čizmo, dramaturškinja iz Zenice, Marina Vujčić, dramaturškinja iz Splita i Zijah Sokolović, dramski umetnik jednoglasno su predstavi Naš sin dodelili sledeće nagrade:

– nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu Dragani Varagić za ulogu majke,

– nagradu za dramski tekst Patriku Laziću,

– Bronzanu Treminu masku za najbolju predstavu – ravnopravno dele predstava Naš sin i predstava Cure, autorski rad Kolektiva Igralke iz Hrvatske i Slovenije.

Tremin žiri aktivnih građana u kulturi dodelio je Našem sinu još dve nagrade: nagradu za najbolju mušku ulogu Amaru Ćoroviću, i drugu nagradu za najbolju predstavu.

Raduje me što se lepa priča oko Našeg sina nastavlja i nagradama na festivalu u Rumi. Nakon što smo nedavno proslavili jubilarno pedeseto igranje, lepo je videti da se predstava „ne gasi“ nego nastavlja da živi. Radujem se svim nagradama koje nam je dodelio žiri, ali posebno mi je draga nagrada koju je Amar Ćorović dobio od publike. Na nekom širem, pa i ideološkom planu, mislim da je izuzetno važno da publika voli sina koji je drugačiji, koji zbog svoje različitosti trpi odbacivanje unutar svoje porodice i koji je predstavnik generacije mladih koji su dovoljno jaki da postanu individue unutar i uprkos svoje porodice“ izjavio je autor teksta i reditelj predstave Patrik Lazić.

Predstava Naš sin je do sada učestvovala na festivalima u Dablinu, Temišvaru, Drezdenu, Bratislavi, Zagrebu… Na festivalu u Banja Luci, Dragana Varagić je već nagrađena za najbolju glumicu, a u Drezdenu je predstava proglašena najboljom od strane mladog žirija. Prošlog meseca je predstava počela svojevrsni Kvir karavan po Srbiji, u sklopu kojeg se predstava igra po manjim mestima u Srbiji nakon čega ekipa predstave razgovara s publikom o važnim pitanjima koje predstava pokreće. I ovo igranje u Rumi je bilo u sklopu karavana koji podržava Švedski Institut.

Zbog velikog interesovanja za predstavu, dodan je novi termin igranja u Beogradu: 25. aprila u Hartefakt Kući (Bulevar Despota Stefana 7). Karte se kupuju na sajtu i prodajnim mestima Tickets.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.