“Pedofiličar mora da ponovi zločin, zato nikakav uslovni otpust nije dolazio u obzir”: Dobrivoje Radovanović o Malčanskom berberinu

1
Foto: MUP

Iako je opšte mesto da se “zločinac uvek vraća na mesto zločina” Ninoslav Jovanović, osumnjičen za otmicu i zlostavljanje devojčice Monike K. je upravo to uradio i uhapšen je u nedelju u selu Malča. A ceo slučaj je obeležen opštim mestima do najstrašnijeg koji je moglo biti izbegnuto – da se zločin ponovi.


I najvažnije pitanje-zašto je pušten iz zatvora ranije i zašto su mu smanjivanje kazne kada je očigledno u pitanju serijski otmičar i silovatelj sa kakvim se, čini se, naša policija prvi put susreće a o kakvima smo gledali u filmovima i slušali kako “nema toga kod nas, to samo u Americi ima”. A hronologija njegovih krivičnih dela, kao i stručnjaci, ukazuju da je sklon da ponovi zločin i da u njegovom slučaju nema resocijalizacije.


“On mora da ponovi zločin! Pedofilija je zločin gde je recidiv 100 odsto. Samo je pitanje kad će da ponovi”, rekao je naš najpoznatiji kriminiolog Dobrivoje Radovanović koji je predavao sudsku psihologiju. Napominje da je “psihološko obrazovanje naših pravnika jadno” i da “nikakav uslovni otpust nije dolazio u obzir u slučaju Ninoslava Jovanovića. Jer pedofiličar ne može a da ne recidivira”, objasnio je Radovanović za Nedeljnik.


Jovanović je od rane mladosti hapšen zbog prevara i krade. On je prvi put 1996. godine silovao jednu ženu. Osuđen je na 12 godina zatvora, ali mu je Vrhovni sud mu je smanjio kaznu na 10 godina i on se našao na slobodi 2005. Posle samo dva meseca oteo je 12-godišnju ćerku svog poznanika iz Malče, ošišao (nadimak “berberin” jer je šišao žrtve) ju je i silovao. Samo četiri dana kasnije napao je i jednu devojčicu u selu Gornja Vrežina, ali nije uspeo da je zlostavlja. Uhapšen i osuđen na 15 godina zatvora. VSS mu je ponovo smanjio kaznu i pustio ga na slobodu posle 12 godina početkom januara 2018, ali je opet uhapšen već u oktobru iste godine zato što je seksualno uznemiravao žene preko Fejsbuka. Zbog toga je osuđen na pet meseci i izašao je iz zatvora 18. marta ove godine.


Kada se vratio iz zatvora, u martu 2019. u kuću u Malči, meštani su pisali peticije jer su strahovali za svoju decu. Opravdano.

CEO TEKST O TOME KAKO JE NINOSLAV JOVANOVIĆ USPEO DA SE KRIJE OD POLICIJE 17 DANA, ČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU NEDELJNIKA KOJI JE NA KIOSCIMA OD 9. JANUARA.

Naslovna strana novog Nedeljnika

1 KOMENTAR

 1. Ninoslav se zamonašio!!!
  On mora da ponovi zločin! Pedofilija je zločin gde je recidiv 100 odsto. Samo je pitanje kad će da ponovi”, rekao je naš najpoznatiji kriminiolog Dobrivoje Radovanović koji je predavao sudsku psihologiju.
  vest od 2018.<<<<<<<<<<
  Zamislite samo taj prizor! Najradosniji hrišćanski praznik, paljenje badnjaka, lomljenje česnice, molitva, mir, ljubav, dečji smeh – i dvojica sveštenika koji su optuženi za pedofiliju i seksualno zlostavljanje maloletnika. Što nas dovodi do "božićne čestitke" koja svake godine u ovo vreme, baš poput umirovljenog Kačavende koji i dalje drži liturgije, vaskrsne na društvenim mrežama.
  I zaista, umesto iza rešetaka, ili makar u nekakvom pokajničkom ćošku, dvojica likova čije ime većini ljudi u Srbiji izaziva prezir, jezu i gađenje, danas žive isto kao što su živeli i pre nego što su protiv njih iznesene optužbe – čak i bolje.
  vest od juče
  Vladika vranjski Pahomije odbio je da predvodi kolonu građana Vranja na protestu zbog usvajanja zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, održanom u nedelju 5. januara, saznaju InfoVranjske iz više izvora u Vranju.

Comments are closed.