Pavle Grbović: “U EPS-u je 2016. formirana paralelna bezbednosna struktura koja je pratila opoziciju i članove Vučićeve porodice”

0
screenshot/nova.rs

(Beta) – Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Pavle Grbović izjavio je danas da je 2016. u Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije (EPS) formirana paralelena bezbednosna struktura koja je pratila neistomišljenike i opoziciju, ali i članove porodice predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Grbović je upitao da li je od 2016. godine, od kad je Milorad Grčić na funckiji v.d. direktora EPS, u tom preduzeću zaposleno 25 osoba iz Bezbednosno-informativne agencije (BIA), iz jedinice vojne policije “Kobre” i iz Vojno-bezbednosne agencije (VBA) i da li je tada kupljena oprema za praćenje vredna dva miliona evra.

Na konferenciji za novinare u centrali PSG, Grbović je naveo da je 2016. godine u EPS-u osnovan Sektor unutrašnje kontrole (SUK) koji vodi Nenad Dilberović, a čiji su pripadnici pratili neistomišljenike, opoziciju, ali i dve godine oca predsednika Srbije, Andjelka Vučića.

“Da li je Vučić lično bio upoznat i da je odobrio kupovinu uredjaja i da li je sve akcije tog paralelnog bezbednosnog sistema glasno ili prećutno odobravao, sve dok se sistem nije otrgao njegovoj kontroli pa su ga Dilberović, a navodono i (uhapšena bivša sekretarka MUP) Dijana Hrkalović, počeli koristiti u privatne svehe”, rekao je Grbović.

Grbović je upitao i da li će biti saslušan “vlasnik producentske kuće” koji je bio primoran da plati reket SUK EPS-a kako ne bi bile objavljene kompromitujuće informacije iz njegovog privatnog života.

“Granica izmedju državnih, paradržavnih i kriminalnih struktura izbrisana je, a država je srasla s kriminalom i trenutno živimo u unutrašnjem sukobu Srpske napredne stranke, a gradjani su žrtve”, naglasio je Grbović.

On je istakao da opozicija mora da ostavi lične i programske razlike po strani jer se u aprilu, kada se održavaju izbori, neće suočiti sa političkim protivnicima, već sa organizovanom kriminalnog grupom.