(Beta) – Predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović pozdravio je danas odluku patrijarha SPC Porfirija da prva tri dana uskršnjeg posta provede u Pećkoj patrijaršiji.

Uz to je ponovio poziv da se poglavar Srpske pravoslavne crkve i Sinod tu i presele kako bi ojačali, i simbolički i faktička, poziciju Srba i države Srbije uoči „sve brutalnijih pritisaka da se odreknemo Kosova i Metohije“.

„Njegova Svetost je pokazao gde je mesto stolovanja srpskih patrijaraha“, naglasio je Stamatović, u pisanoj izjavi.

Stamatović očekuje da je ovo medjupotez do najavljene promene crkvenog Ustava posle koje bi ime srpske Crkve glasilo „Srpska pravoslavna crkva – Pećka patrijaršija“.

„Jaka simbolična poruka bilo i premeštanje posmrtnih ostataka svih patrijaraha, arhiepiskopa i mitropolita, koju nisu ostavili poslednju poruku, u istorijski memorijal – Pećku patrijaršiju“, smatra Stamatović.

Komentara

 1. Zet
  15. marta 2021. 14:34

  Neka tamo popije kafu, i onda natrag gde mu je mesto, beograd.

 2. Kocta
  15. marta 2021. 14:55

  Не само Св,. Синод СПЦ него Влада и Народна скупштина да се преселе на КиМ.

 3. Doki
  15. marta 2021. 14:55

  Potpuno opravdan predlog. Zašto svi trče u Beograd. Zašto ministarstvo poljoprivrede nije u Gornjem Milanovcu, a ministrsvo rudarstva i energetike u Lazarevcu i td.... Tako bi se Beograd rasteretio a ostali krajevi razvijali ravnomernije.

 4. Vera
  16. marta 2021. 10:45

  Pa svi mi koji odredjujemo drugima,gde treba da budu treba i sebe da pitaju kolko puta godisnje su otisli do nasih svetinja.I to mbogo znaci srpskom narodu.

 5. Razuman Srbin
  17. marta 2021. 19:54

  Oko 90 % sadašnjih gradjana Beograda se doselilo u Beograd. Ti ljudi su došli iz nekih drugih delova države. I odmah su postali Beogradjani i niko od njih se ne zalaže više za kraj gde su rodjeni, odrastali i gde su ostavili familiju, prijatelje i svoje poreklo. E to je strašna istina.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.