Ono što sada čini i nagoveštava da čini predsednik Crne Gore Milo Đukanović izaziva čuđenje čitavog sveta, rekao je patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej.

„Neka mu Bog da uma da razmisli šta čini i da ne zasluži prokletstvo i osudu celog srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve“, izjavio je patrijarh za TV Hram.

On je, kako prenose Vijesti, negirao i crnogorski identitet, zapitaviši šta su to Crnogorci, ako ne Srbi iz Crne Gore, dodavši da isto tako postoje Šumadinci, Vojvođani, Ličani, Bosanci, Hercegovci i drugi.

Kako kaže, žalosno je da čovek koji je na „tronu svojih predaka“ čini ono što ni Turci nisu činili.

„Turci nisu atakovali na crkvenu imovinu, ni komunisti, niti je iko drugi to činio, ali je došao Crnogorac da uništi srpsku crkvu u Crnoj Gori, koja je stvorila Crnu Goru, bez koje Crna Gora ne bi ni postojala. Da nije bilo srpske crkve, oni bi doživeli sudbinu prizrenskih komšija i primili islam i izgubili sve iz srpskog naroda“, rekao je Irinej.

Kaže da Đukanović danas diže glas protiv Srba u Crnoj Gori, protiv srpske crkve i oduzima vekovnu imovinu srpske crkve i srpskog naroda.

„Nažalost, teško mi je to da kažem – ali srpski narod lepo kaže da je poturica gori od Turčina“, kazao je patrijarh Irinej.

Komentara

 1. Aye-aye
  15. јун 2019. 14:50

  Biće zapamćena ova mudra sijeda glava sa zlatnom šerpom na glavi kao najbesmisleniji patrijarh u istoriji patrijarha. Vrte ga oko malog prsta ko brava. Svaka izjava mu je blamaža.

  1. djole
   15. јун 2019. 22:38

   Istina najviše boli poturice. U ime Oca i Sina i Duha Svetoga, Amin!

 2. Mitko nikolov
  15. јун 2019. 17:27

  Gospodine milo tesko onom ko duhovnost prema bogu nema ko sa djavolom tikve sadi o glavu mi pucaju sta ce biti sa tvojom zemaljskm glavom vreme ce da pokaze a u.nebesima si sluga oca svi lszi amen

 3. Čitalac Beograđanin
  15. јун 2019. 21:21

  "“Nažalost, teško mi je to da kažem – ali srpski narod lepo kaže da je poturica gori od Turčina”, kazao je patrijarh Irinej." ...- Ovaj čovek dolazi DIREKTNO IZ ISTORIJE SREDNJEG VEKA, onog ideološki produženog do najmračnijih stranica SREDINE XX VEKA (srednjoevropske istorije - 1934. do 1945. godine)!

 4. komarac sa Nere i Tamiša
  16. јун 2019. 08:01

  Ja sam svoj komentar rekao,ali ste ga izbrisali.Svi hrle u Vatikan,ali niko ne poziva u uzvratnu posetu iz straha od naroda,kome je dosadio kako Vučić i Šešelj,tako i njegovo društvo oko njega.

 5. Kiks
  16. јун 2019. 12:07

  Irineju veliko si zlo.

 6. Aleksandar
  16. јун 2019. 12:12

  Sklonite već jednom tog irineja, šta se on meša tamo gde mu nije mesto. FUJ!!!

 7. GOLUBOVIC
  16. јун 2019. 12:41

  Milo care, Bog brze sudi nego bilo koji sud ili sudija, ne zajebavaj se s tim stvarima.

  1. Prešić
   18. јун 2019. 08:16

   Kako je to ugodno kad se čitav život provede u strahu. A naročito kad popovi kletvama određuju Bogu što će da radi.

 8. Simonović Goran Simon
  23. јун 2019. 03:43

  Ne mogu da razumem toliko tenzija i frustracija u Crnoj Gori,čemu tolika mržnja prema Srbima?Pre dr.sv.rata bilo oko 90% Srba.Hteli su posebnu državu i dobili su mirnim putem.Tako i za crkve ,ali od temelja,a ne da prisvajaju srbske crkve i manastire.Razumem sukob između Podgorice i Beograda,sa gledišta NJ.SV.PATRIJAHA I SPC upravu su,ali sa gledišta Milo i njegovih pristalica i oni su upravu.Znate to me podseća na sliku sa 6 ili 9

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.