Patrijarh srpski Irinej zabranio je javne nastupe svešteniku Vukašinu Milićeviću, koji je i profesor Bogoslovskog fakulteta. Ovo je za Nedeljnik potvrdio otac Vukašin.

U javnosti se pojavio dopis koji je ocu Vukašinu poslao patrijarh Irinej – koji mu je kao mitropolit beogradsko-karlovački i „nadležni“ vladika – u kom se ocenjuje da on na svoju ruku i bez odobrenja i blagoslova nastupa u javnosti, odnosno u štampanim i elektronskim medijima, kao i na društvenim mrežama, pri čemu iznosi stavove suprtone stavovima Svetog Arhojerejskog Sinoda i patrijarha.

Patrijarh u ovom dopisu navodi da se otac Vukašin ne libi da kritikuje zvanične stavove crkve i da „svoja umovanja i mudrovanja stavlja iznad sabornog uma Crkve“.

Zbog navodnog nepoštovanja odluka Svetog Arhijerejskog Sinoda, tokom njegovih javnih nastupa doneta je takva odluka, a njegov status stavljen je pod nadležnost Crkvenog suda Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Milićević je potvrdio Nedeljniku da je takva odluka zaista doneta i kratko je poručio da će poštovati odluku patrijarha.

Ovo je pismo koje se pojavilo u javnosti:

Komentara

 1. Student
  31. marta 2020. 16:44

  Otići će stara garda za koju godinu i naslediće ih mladi, načitani, kulturni ljudi koji vide dalje od svog nosa i koji će menjati sve trulo u Crkvi. Oče, uz Vas su Vaši studenti, hvala Vam za znanje koje ste nam preneli!

  1. Svetlana
   1. aprila 2020. 04:43

   E moj studentu! A gde ce to otici stara garda jado moj ? Ako si ti ikad bio student Bogoslovskog fakulteta sto cist sumnjam nebi nikad ovakav komentar napisao , Mozda ti odes pre ili ja ovako nedostojna ( al nemogu ocutati ko sve ne napada nasu Svetu i Apostolsku Crkvu i vreme ovih stradalnih dana!

   1. Mladen
    2. aprila 2020. 15:11

    Zašto čovek ne bi bio student? KO ste vi da mu to osporavate? I, zašto da ''ode''... Gde da ode, ako je mlad!?Ne budite morbidni, jado moja! Sve što je rekao stoji, a , jadna naša, ''sveta i apostolska'' crkva sa takvim ovcama, kao vi, Svetlana... jado moja!

 2. SKP
  31. marta 2020. 19:23

  Mogu samo da kažem da sam ponosan na ovog čoveka. Oni koji ga progone boli istina o kojoj on govori. Ono na šta oni nisu spremni a Vukasin Milicevic jeste, je stradanje. P.S. Rijaliti sveštenik je podoban, sveštenik intelektualac je prognan.

 3. Marko, Cacak
  31. marta 2020. 20:29

  Ne dajte se profesore. Sa Vama smo samo sto nam Inkvizicija ne da da disemo!

 4. Vukašin Đorđević
  1. aprila 2020. 11:19

  Rekao i spasao dušu svoju!

 5. MBg
  1. aprila 2020. 11:47

  Pa kako ovako ne reagovaše u slučaju Pahomija ,Kačavende i mnogih drugih: Nije valjda da je otac Vukašin veći grešnik od njih pa se oglašava promptno i Sinod i patrijarh i crkveni sud i ... Nešto je trulo u Zemlji Svetih!

 6. Tatiana
  1. aprila 2020. 18:19

  Samom svešteniku je sve jasno, pogrešio je, pa šta? Ne treba ovo da bude povod za sve nas, koji nismo deo organizacije SPC, a kamoli verujući njeni da skačemo kao mahniti jedni na druge! Ako ce sveštenik da govori kao krug 2, mislim, kuda ide ovaj tramvaj!?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.