Pastor: “SVM će biti deo Vlade kroz državne sekretare, nećemo imati ministarske pozicije”

0
PrintScreen/YouTube/Nikola Tumbas

(Beta) – Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je dogovoren nastavak saradnje i da će SVM biti deo nove Vlade kroz državne sekretare, ali da neće imati ministarske pozicije.

Pastor je novinarima ispred Predsedništva rekao da razlog nije što, eventualno, nemaju stručne ljude, već zato što nemaju “tu vrstu društvene i socijalne prisutnosti” na nivou cele Srbije, već su stranka koja funkcioniše na teritoriji Vojvodine.

On je rekao i da će SVM biti deo parlamentarne većine i da je to bila Vučićeva ponuda, ali i njihova želja.

Na pitanje novinara da li će funkcionerka te stranke Elvira Kovač biti predsednica Skupštine, kako se to navodilo u medijima, Pastor je rekao da je dogovor da SVM rad u Skupštini nastavi kao i do sada.

“Ona neće biti predsednik Skupštine, ali se nadamo da će biti jedan od potpredsednika”, rekao je on.

Konsultacije o mandataru Vučić je počeo u četvrtak, a prvi su bili pozvani predstavnici manjinskih stranaka koje su na izborima 3. aprila dobile poslanike u parlamentu.

Konsultacije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pored SVM-a, danas imaju i Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri.