Osobe koje su prethodnih noći palile baklje na krovovima zgrada počinile su krivična dela i lako ih je identifikovati, ali ne postoji politička volja da se to uradi, ocenili su advokati Božo Prelević i Borivoje Borović

„Ako uzmete u računicu da je poslanik vladujuće stranke bio jedan od onih koji su palili baklje, kao i to da je na čelu policije član predsedništva iste te stranke, jasno je da ne postoji politička volja da se ovaj slučaj istraži. Već smo imali prilike da vidimo kako se istražuju takvi slučajevi na primeru rušenja u Hercegovačkoj ulici ili padu helikoptera“, rekao je Prelević za Danas.

On je naveo da su akcijom paljenja baklji počinjena najmanje dva krivičlna dela – nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i izazivanje opšte opasnosti. Međutim, kako je dodao, o ta dva krivilčna dela može da se govori ako se „zadrži na površini“.

„Ako želimo da zađemo dublje i počnemo da postavljamo pitanja ko je te ljude, za koje postoje indicije da su pripadnici organizovanih navijačkih grupa, okupio i kako ih je platio, onda dolazimo do mnogo ; većeg broja ozbiljnih krivičnih dela“, rekao je Prelević.

On je dodao da je izvesno da se oni nisu peli po krovovima iz ideloških razloga. Advokat Borivoje Borović rekao je da policija ne bi imala nikakvih poteškoća da ustanovi identitet onih koji su palili baklje po krovovima zgrada. Ipak, kako je rekao, do efikasne istrage i pravnog epiloga sigurno neće doći.

„Direktiva za ovu akciju došla je sa samog vrha države, a bojim se da su oni spremni i na mnogo teže mere kako bi dokazali da su jedini koji mogu da vode državu“, istakao je Borović.

(Beta)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.